ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τα ψέματα του Παπακωνσταντίνου για την φορολογία!

Δημοσίευση 28 Σεπτεμβρίου 2011, 12:15 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τα ψέματα του Παπακωνσταντίνου για την φορολογία!
Facebook Twitter Whatsapp
Είναι ένα νομοσχέδιο, το οποίο είναι κοινωνικά και φορολογικά άδικο, γιατί κατηγορεί συλλήβδην όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες στην πράξη για φοροδιαφυγή.
Είναι ένα νομοσχέδιο, το οποίο είναι κοινωνικά και φορολογικά άδικο, γιατί κατηγορεί συλλήβδην όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες στην πράξη για φοροδιαφυγή. Και βέβαια, είναι ένα νομοσχέδιο βαθιά αντιαναπτυξιακό, γιατί σε μια περίοδο όπου η οικονομία βρίσκεται σε κρίση, πρέπει να προσθέτεις στην οικονομία, όχι να αφαιρείς. Πρέπει να στηρίζεις το εισόδημα και την οικονομική δραστηριότητα, όχι να στραγγαλίζεις την κατανάλωση με φορολογικά μέτρα όπως αυτό.

Το ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζει, με αίσθημα ευθύνης, ότι όταν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, μετά τις επόμενες εκλογές, θα αποσύρει αυτό το φορολογικό νομοσχέδιο. Θα επαναφέρει το αφορολόγητο όριο, το οποίο κατάργησε αυτή η κυβέρνηση για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Και αυτό, γιατί δεν είναι φορολογική δικαιοσύνη η ποινικοποίηση των ελεύθερων επαγγελματιών.

Δεν είναι φορολογική δικαιοσύνη να φορολογούνται εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας. Δεν είναι φορολογική δικαιοσύνη να επιβάλλεται ένας κεφαλικός φόρος 10% σε όλους.

Γ. Παπακωνσταντίνου 10/9/2008

Πηγή: kolotoubes.blospot.com