ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κάποιος δουλεύει τον Μπένι

Δημοσίευση 29 Σεπτεμβρίου 2011, 07:19 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κάποιος δουλεύει τον Μπένι
Facebook Twitter Whatsapp
Αν αφήσω στην πάντα τον τρόπο με τον οποίο ο Ευ. Βενιζέλος ανακοινώνει τα μέτρα που (μας) παίρνει- κάτι σε Μπενίτο μου κάνει το στυλάκι του, αν ξεπεράσω και το Λουδοβίκειο l' état, c' est moi- προκύπτει εύκολα και άμεσα από το υπερτονισμένο του εγώ, αν καταφέρω να συγκροτήσω το μυαλό μου για να κατανοήσω τις οικονομικές του προτάσεις με εκφορά λόγου διακεκριμένου δικηγόρου, ε, τότε, οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι κάποιος τον δουλεύει τον Μπένι.
Αν αφήσω στην πάντα τον τρόπο με τον οποίο ο Ευ. Βενιζέλος ανακοινώνει τα μέτρα που (μας) παίρνει- κάτι σε Μπενίτο μου κάνει το στυλάκι του, αν ξεπεράσω και το Λουδοβίκειο l' état, c' est moi- προκύπτει εύκολα και άμεσα από το υπερτονισμένο του εγώ, αν καταφέρω να συγκροτήσω το μυαλό μου για να κατανοήσω τις οικονομικές του προτάσεις με εκφορά λόγου διακεκριμένου δικηγόρου, ε, τότε, οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι κάποιος τον δουλεύει τον Μπένι. Κατ αρχάς του έχει πει ότι υπάρχουν Έλληνες- αρκετοί για να αποτελέσουν φορολογητέα ύλη εννοώ, οι οποίοι δύνανται να ξοδεύουν το μισό του εισοδήματός τους σε καταναλωτικά προϊόντα.

Η αλήθεια είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων, ιδρώνουν για να μαζέψουν το ποσό που αντιστοιχεί στο δάνειο του σπιτιού ή στο ενοίκιο, στους λογαριασμούς, στα χαράτσια, στα έξοδα της λαϊκής, του σούπερ μάρκετ και του παιδιού. Ναι, αποδείξεις για τα έξοδα του παιδιού μπορούν να βρούνε. Οι ίδιοι, σου το ορκίζομαι Μπένι, έχουν πάψει να αγοράζουν για τον εαυτό τους.

Δεύτερον, τον έχει παραμυθιάσει ότι με τον τρόπο «ισοσκελισμού» των φορολογικών δηλώσεων, θα πατάξει την φοροδιαφυγή και την παραοικονομία. Εισοδήματα ίσα με δαπάνες, συν καταθέσεις και νέα περιουσιακά στοιχεία- έγραψε παραστατικά το Vima.gr.

Δηλαδή, ο φοροφυγάς, ο έχων μαύρο χρήμα, θα πάει και θα κόψει αποδείξεις για όλα τα αγαθά που θα αγοράσει- αν τα αγοράσει από την Ελλάδα. Θα πάει- επίσης-  και θα αγοράσει περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα. Και όσα του περισσέψουν, θα τα καταθέσει σε Ελληνικές Τράπεζες. Μπένι, φοροφυγάς είπαμε- όχι μαλάκας!


ΧΡ.ΑΝ