ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η συλλογή των υπογραφών, οι «ταλιμπάν» του Βενιζελισμού και άλλοι σχεδιασμοί

Δημοσίευση 5 Μαρτίου 2012, 07:36 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η συλλογή των υπογραφών, οι «ταλιμπάν» του Βενιζελισμού και άλλοι σχεδιασμοί
Facebook Twitter Whatsapp
Τις 100 υπογραφές ο Eυάγγελος Βενιζέλος τις έχει ήδη. 85 βουλευτές έχουν ήδη υπογράψει. Περιμένουν τον Ευθυμίου, τον Μπεγλίτη και τους υπουργούς, με τους οποίους ακόμα δεν έχει μιλήσει ο Βενιζέλος. Θεωρητικά δεν θα χρειαζόταν άλλες, ωστόσο θέλει να φτάσει τις 200 με εκείνες των μελών του Εθνικού Συμβουλίου.
Τις 100 υπογραφές ο Eυάγγελος Βενιζέλος τις έχει ήδη. 85 βουλευτές έχουν ήδη υπογράψει. Περιμένουν τον Ευθυμίου, τον Μπεγλίτη και τους υπουργούς, με τους οποίους ακόμα δεν έχει μιλήσει ο Βενιζέλος. Θεωρητικά δεν θα χρειαζόταν άλλες, ωστόσο θέλει να φτάσει τις 200 με εκείνες των μελών του Εθνικού Συμβουλίου. Όχι μόνο για να στριμώξει τον Παπουτσή, ούτε μόνο για να αποκλείσει μια τρίτη υποψηφιότητα  (και να κόψει το βήχα στο Ραγκούση που παρά τις διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου εξακολουθεί να το σκέπτεται) . Αυτό που κυρίως επιδιώκει είναι να δείξει στους κορυφαίους, ότι δεν τους έχει ανάγκη και ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να διαπραγματευτεί μαζί τους.

Βέβαια, το μάζεμα των υπογραφών δεν ήταν εύκολη υπόθεση, ούτε έγινε με τη μεγαλύτερη δυνατή διακριτικότητα. Για το «στρίμωγμα» των βουλευτών επιστρατεύτηκε η Τόνια Αντωνίου που ανταποκρίθηκε στην αποστολή αποτελεσματικά, υπερβάλλοντας όμως τους γνωστούς κομψούς της τρόπους.

Το αποτέλεσμα ήταν μια βροχή παραπόνων ενώ έντονες διαμαρτυρίες προκάλεσε και η ανάθεση του ίδιου ρόλου για τα μέλη του ΕΣ στο Γιάννη Ζαφειρόπουλο, μια επιλογή από το …μέλλον, όπως χαρακτηριστικά παρατήρησαν άνθρωποι που είχε προσεγγίσει σε στενούς συνεργάτες του Βενιζέλου.     

Γεγονός είναι ότι οι «ταλιμπάν» του βενιζελισμού όπως η Τόνια ή ο Ν. Σαλαγιάννης μάλλον βάρος θα αποτελέσουν για τον υπουργό Οικονομικών σε μια αναμέτρηση από τη βάση και αυτό είναι κάτι που έχουν αρχίσει να το αντιλαμβάνονται στο βενιζελικό στρατόπεδο, λέγεται μάλιστα ότι σχεδιάζουν να τους …αποσύρουν από την κυκλοφορία.

Πρώτο ρόλο ανάμεσα στους Βενιζελικούς άλλωστε έχουν οι κ. Μ. Ανδρουλάκης, Κ. Καρτάλης και Ο. Κωνσταντινόπουλος. Σε περίπτωση που θα κερδίσει ο Βενιζέλος την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ο ένας από τους τρεις θα αναλάβει εκπρόσωπος και θα μπει σε εκλόγιμη θέση στο Επικρατείας, όπου υπολογίζουν ότι θα βγάλουν τρεις έδρες.

Επικρατέστερος για το ρόλο αυτό φέρεται να είναι ο Κ. Καρτάλης. Όσο για το γραμματέα, σκοπεύουν σε πρώτη φάση να κρατήσουν το Μιχάλη Καρχιμάκη ως τις εκλογές, εκτός αν εκείνος τους προλάβει παραιτηθεί. Με ποιόν θα τον αντικαταστήσουν; Δεν το έχουν αποφασίσει ακόμα…      


Θέμης Δαγκλής

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr