ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γυρνάει πίσω άρον άρον η φρεγάτα «Ύδρα» λόγω... κρίσης!

Δημοσίευση 5 Μαρτίου 2012, 15:32 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Γυρνάει πίσω άρον άρον η φρεγάτα «Ύδρα» λόγω... κρίσης!
Facebook Twitter Whatsapp
Με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας η ελληνική φρεγάτα «Ύδρα» επιστρέφει άρον άρον από τη Σομαλία, όπου βρίσκεται εδώ και ένα εξάμηνο στο πλαίσιο προγράμματος του ΝΑΤΟ. Πρόκειται για την ευρωπαϊκή επιχείρηση «Αταλάντα» που αποσκοπεί στην καταπολέμηση της πειρατείας στη Σομαλία
Με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας η ελληνική φρεγάτα «Ύδρα» επιστρέφει άρον άρον από τη Σομαλία, όπου βρίσκεται εδώ και ένα εξάμηνο στο πλαίσιο προγράμματος του ΝΑΤΟ. Πρόκειται για την ευρωπαϊκή επιχείρηση «Αταλάντα» που αποσκοπεί στην καταπολέμηση της πειρατείας στη ΣομαλίαΗ φρεγάτα «Ύδρα» δραστηριοποιέιται στην Σομαλία από τις 29 Ιανουαρίου, εκτελώντας περιπολίες, αποστολές συνοδείας εμπορικών πλοίων και παροχής προστασίας σε αυτά, έλαβε πριν λίγες μέρες εντολή να επιστρέψει στην Ελλάδα, ένα μήνα νωρίτερα, ενώ στο δεύτερο της επιχείρησης δεν θα υπάρχει ελληνική συμμετοχή. 

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που προσπαθεί να βρεί απεγνωσμένα πόρους από τις... κατεπείγουσες περικοπές σε αμυντικές δαπάνες άφησε «ξεκρέμαστο» το ΝΑΤΟ που είχε σχεδιάσει το εν λόγω πρόγραμμα. Όπως και να έχει ο κ. Αβραμόπουλος με αυτή τη κίνηση προσβλέπει στην εξοικονόμηση 7,5 εκατομμύρια ευρώ φέτος, δεδομένου ότι το κόστος συμμετοχής της φρεγάτας στην ευρωπαϊκή επιχείρηση ανέρχεται σε 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ανά μήνα!

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr