ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Θα μας τρελάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος

Δημοσίευση 7 Μαρτίου 2012, 13:33 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Θα μας τρελάνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος
Facebook Twitter Whatsapp
Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι «δεν υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ΣτΕ για το ειδικό τέλος ακινήτων, αλλά δημοσιογραφικές πληροφορίες από τη συνδιάσκεψη, οι οποίες όμως δεν διαφέρουν τίποτα από τη ρύθμιση που έχουμε κάνει για το θέμα». Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε μάλιστα ότι «όποια απόφαση αφορά το τέλος ακινήτων δεν έχει καν δημοσιευτεί»!
Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι «δεν υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ΣτΕ για το ειδικό τέλος ακινήτων, αλλά δημοσιογραφικές πληροφορίες από τη συνδιάσκεψη, οι οποίες όμως δεν διαφέρουν τίποτα από τη ρύθμιση που έχουμε κάνει για το θέμα». Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε μάλιστα ότι «όποια απόφαση αφορά το τέλος ακινήτων δεν έχει καν δημοσιευτεί»! Ο υπουργός Οικονομικών βάλθηκε να μας τρελάνει αφού θυμόμαστε ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την περασμένη Παρασκευή (2 Μαρτίου) η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική τη νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει τη διακοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ σε περίπτωση που ο καταναλωτής δεν πληρώσει το τέλος ακινήτων το οποίο ωστόσο κρίθηκε από του συμβούλους νόμιμο! 

Και αυτό γιατί το ειδικό τέλος ακινήτων δεν είναι πάγιος φόρος, δηλαδή δεν θα πληρώνεται μόνιμα και σταθερά, αλλά είναι έκτακτος, καθώς έχει επιβληθεί για δύο χρόνια. Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τους δικαστές, η επιβολή του δεν προσκρούει σε καμιά συνταγματική επιταγή.
Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr