ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο… άπειρος Βαγγέλης Αργύρης και αυτοί που συγκρίνουν στο ΠΑΣΟΚ τα λάχανα με τα… χάχανα

Δημοσίευση 13 Μαρτίου 2012, 15:37 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ο… άπειρος Βαγγέλης Αργύρης και αυτοί που συγκρίνουν στο ΠΑΣΟΚ τα λάχανα με τα… χάχανα
Facebook Twitter Whatsapp
Εντείνει το διχαστικό κλίμα στο ΠΑΣΟΚ η εμμονή ορισμένων να αντιπαραθέτουν και να συγκρίνουν τον αριθμό όσων υπέγραψαν για την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον αριθμό εκείνων που σήκωσαν το χέρι τους στο ερώτημα μιας διαδικαστικής παρωδίας που έγινε με απόλυτη ευθύνη του προεδρεύοντος του Εθνικού Συμβουλίου.
Εντείνει το διχαστικό κλίμα στο ΠΑΣΟΚ η εμμονή ορισμένων να αντιπαραθέτουν και να συγκρίνουν τον αριθμό όσων υπέγραψαν για την υποψηφιότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον αριθμό εκείνων που σήκωσαν το χέρι τους στο ερώτημα μιας διαδικαστικής παρωδίας που έγινε με απόλυτη ευθύνη του προεδρεύοντος του Εθνικού Συμβουλίου. Και αυτό, τη στιγμή κατά την οποία ο Ευάγγελος Βενιζέλος δηλώνει δημοσίως ότι καλεί σε πανστρατιά μέλη και στελέχη, ενώ ο Χρήστος Παπουτσής δέχεται εισηγήσεις να συνεχίσει την πολιτική του διαδρομή από άλλο μετερίζι. Η τεχνητή σύγκριση, δυναμιτίζει το κλίμα και ενισχύει την άποψη όσων προβλέπουν ρεβανσισμό και αποκλεισμούς. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά…

Ο Χρήστος Παπουτσής από το βήμα του Εθνικού Συμβουλίου δεν ανακοίνωσε ούτε τον αριθμό, ούτε τα ονόματα εκείνων που είχαν εκφράσει την υποστήριξή τους στην υποψηφιότητά του. Δήλωσε όμως, ότι από τις συζητήσεις που είχε με τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου ήταν μεγάλος ο αριθμός εκείνων που αντέδρασαν με τη συλλογή υπογραφών και προτίμησαν την πολιτική υποστήριξη.

Γι αυτό το λόγο, ήδη από την προηγούμενη μέρα, ο Χρήστος Παπουτσής με την ομιλία του στη Συνδιάσκεψη έθεσε το πολιτικό ερώτημα στα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου εάν επιθυμούν μία ή περισσότερες υποψηφιότητες ως συμβολή σε ένα ΠΑΣΟΚ πολυσυλλεκτικό και ενωτικό. Το ερώτημα αυτό προφανώς είχε αποδέκτες τόσο τον Πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου όσο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο και όλους όσους αισθάνονται ότι έχουν ιδιαίτερο ρόλο για την ενότητα της παράταξης.

Το ίδιο ερώτημα έθεσε ο Χρήστος Παπουτσής και στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου ζητώντας μάλιστα, την υιοθέτηση της πρότασης της Άσπας Παπαηλιού , μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου, για να αποφανθούν επί των υποψηφιοτήτων τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου με μυστική ψηφοφορία σε κάλπη, εκφράζοντας την προτίμησή τους, όπως απαιτεί το Καταστατικό.

Αντ΄ αυτού όμως του ερωτήματος, ο προεδρεύων Βαγγέλης Αργύρης αντί να διερευνήσει πρώτα εάν υπάρχει η απαιτούμενη απαρτία με τη συμμετοχή των μελών, επέλεξε να θέσει τις υποψηφιότητες του Χρήστου Παπουτσή και του Στέφανου Τζουμάκα σε ψηφοφορία απευθυνόμενος σε ένα σώμα σαστισμένο, αμήχανο και αρνούμενο στην πλειοψηφία να νομιμοποιήσει αυτό το διαδικαστικό τέχνασμα.

Ταυτοχρόνως απέρριψε, χωρίς συζήτηση, την πρόταση του Στέφανου Τζουμάκα να επαναληφθεί η ίδια πολιτική απόφαση σύμφωνα με το Καταστατικό, όπως ελήφθη το 2007, όταν μάλιστα ο ίδιος ο προεδρεύων ήταν εκ των 6-7 υποστηρικτών του Κώστα Σκανδαλίδη η υποψηφιότητα του οποίου είχε τότε επικυρωθεί χωρίς τον απαιτούμενο αριθμό υποστηρικτών.

«Προφανώς δεν πρόκειται για προσωπικό λάθος και διαδικαστική απειρία. Πρόκειται για μια πολιτική επιλογή αποκλεισμού και φίμωσης μιας άλλης υποψηφιότητας με διαφορετικά ιδεολογικά και πολιτικά χαρακτηριστικά. Μια υποψηφιότητα με θετικό πρόσημο την κρίσιμη αυτή συγκυρία για ένα ΠΑΣΟΚ πολυσυλλεκτικό, ενότητας και προοδευτικής προοπτικής. Η φιλολογία, η παραπληροφόρηση και η σύγχυση που επιχειρήθηκε στη συνέχεια έχει τον προφανή στόχο να αποποιηθούν κάποιοι τις μεγάλες ευθύνες που ανέλαβαν να κλείσουν την πόρτα και να στερήσουν την έκφραση χιλιάδων μελών και φίλων του ΠΑΣΟΚ», σχολιάζουν συνεργάτες του Χρήστου Παπουτσή.

ΑΣΚ

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr