ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πλήρωσαν φόρο το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία;

Δημοσίευση 22 Μαρτίου 2012, 14:37 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πλήρωσαν φόρο το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία;
Facebook Twitter Whatsapp
Θα πρέπει να ομολογήσω ότι δεν γνωρίζω τον φορολογικό νόμο ο οποίος διέπει τα οικονομικά των κομμάτων. Μπορεί να ισχύει ότι ακριβώς ισχύει και με τις επιχειρήσεις ή τους απλούς πολίτες. Μπορεί όμως και όχι.
Θα πρέπει να ομολογήσω ότι δεν γνωρίζω τον φορολογικό νόμο ο οποίος διέπει τα οικονομικά των κομμάτων. Μπορεί να ισχύει ότι ακριβώς ισχύει και με τις επιχειρήσεις ή τους απλούς πολίτες. Μπορεί όμως και όχι. Αν υπάρχει όμως ξεχωριστή νομοθεσία η οποία ενδεχομένως να είναι ευνοϊκή για τα κόμματα θα πρέπει να καταργηθεί άμεσα διότι κάτι τέτοιο στις μέρες είναι άκρως προκλητικό και απαράδεκτο.

Πέραν όμως τούτου υπάρχει ένα ζήτημα το οποίο ανέκυψε από την πρόσφατη εσωκομματική ψηφοφορία του ΠΑΣΟΚ και την οικονομική καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας μέσω κινητών τηλεφώνων.


Προκειμένου κάποιος να ψηφίσει για τον νέο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ πλήρωνε, εξʼ όσων διάβασα, δυο ευρώ. Όπως μου είπε φίλος ο οποίος ήταν μεταξύ αυτών που ψήφισαν δεν του εδόθη απόδειξη. Συνεπώς το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να φορολογηθεί επί του συνόλου των ψηφισάντων που όπως το ίδιο το κόμμα δημοσιοποίησε ξεπέρασαν  τις 236.000 άτομα. Για την είσπραξη αυτό του ποσού των 470.000 ευρώ, δηλαδή, μια επιχείρηση θα πλήρωνε περίπου 130.000  ένας απλός πολίτης θα εκκαλείτο να καταβάλλει φόρο 200.000 ευρώ.


Αλλά το ΠΑΣΟΚ προφανώς, όπως και τα άλλα κόμματα, δεν πληρώνουν φόρους αλλά ταυτόχρονα εισπράττουν την ετήσια επιχορήγηση από τους φόρους που εμείς πληρώνουμε στο κράτος. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στη Νέα Δημοκρατία η οποία αποφάσισε να ενισχυθεί οικονομικά μέσω τηλεφωνικών μηνυμάτων.


Θεωρώ ότι είναι εξόχως δυσάρεστο να βλέπουμε τα κόμματα τα οποία πάντα θα υποστηρίζω ότι είναι τα κύτταρα της Δημοκρατίας να μας μιλάνε για περικοπές και τα ίδια να φοροδιαφεύγουν, εάν τελικά συμβαίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να δοθεί άμεσα μια απάντηση.
Άρτεμις Παραδείσου

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr