ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σε δεινή θέση η ΝΔ στην Αχαΐα

Δημοσίευση 14 Μαΐου 2012, 13:26 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σε δεινή θέση η ΝΔ στην Αχαΐα
Facebook Twitter Whatsapp
Η Νέα Δημοκρατία στην Αχαΐα τα τελευταία 15, περίπου, χρόνια περνάει κρίση στελεχιακού δυναμικού  αλλά και γενικότερα ικανού πολιτικού προσωπικού. Τα στελέχη της, γερασμένα και πολιτικά ακυρωμένα από τον χρόνο και τις προσωπικές τους  αντιπαραθέσεις βούλιαξαν το κόμμα τους σε απύθμενο πολιτικό βάλτο.
Η Νέα Δημοκρατία στην Αχαΐα τα τελευταία 15, περίπου, χρόνια περνάει κρίση στελεχιακού δυναμικού  αλλά και γενικότερα ικανού πολιτικού προσωπικού. Τα στελέχη της, γερασμένα και πολιτικά ακυρωμένα από τον χρόνο και τις προσωπικές τους  αντιπαραθέσεις βούλιαξαν το κόμμα τους σε απύθμενο πολιτικό βάλτο. Ξεφτισμένοι, παρηκμασμένοι, περιορισμένοι στον μικρόκοσμό τους αποκαμωμένοι από τις ίντριγκες, το παρασκήνιο και το κουτσομπολιό των καφενείων, διέλυσαν κάθε ελπίδα ανασύνταξης αλλά και περιόρισαν τις όποιες δυνατότητες είχαν κάποια νέα στελέχη να ενταχτούν και να προσφέρουν. Μόνο οι βουλευτές απόμειναν για να δώσουν την μάχη. Και αυτοί μόνοι τους χωρίς πίσω τους να υπάρχει υποδομή για τους βοηθήσει και να τους στηρίξει.

Αυτό είναι εν πολλοίς το πολιτικό σκηνικό για την Νέα Δημοκρατία στην Αχαΐα. Και μέσα σε αυτό το κλίμα ήλθε και η παραίτηση του πρώην βουλευτή Παπαδημάτου. Όχι ότι μαζί με την παραίτηση του έφτασε και η καταστροφή αλλά όπως και να έχει επιδείνωσε την κατάσταση στο ήδη «άρρωστο κόμμα».  


«Αποχωρώ από τη ΝΔ μετά από 37 χρόνια, από αυτή τη ΝΔ έτσι όπως την κατάντησε ο Αντώνης Σαμαράς. Το κόμμα δεν έχει πλέον καμία σχέση με αυτό που ίδρυσε το 1974 ο εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής». Αυτό δηλώνει στο thebest.gr ο πρώην βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ και υποψήφιος στις πρόσφατες εκλογές Νίκος Παπαδημάτος, αιτιολογώντας την απόφασή του να αποχωρήσει από το κόμμα.


Ωστόσο, υπογραμμίζει ότι «δεν πάει σπίτι του» και πως θα παραμείνει πολιτικά παρών, τώρα μάλιστα που βρίσκονται σε εξέλιξη ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις.


Πάντως, ο κ. Παπαδημάτος δεν θέλησε να αποκαλύψει τις περαιτέρω προθέσεις του, αναφορικά με την πολιτική του πορεία, ξεκαθαρίζοντας, ότι η αποχώρησή του από τη ΝΔ, δεν σχετίζεται με ενδεχόμενη μελλοντική προσχώρησή του σε άλλο κομματικό σχηματισμό.Πάνος Ρασσιάς

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις