ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οι Γερμανοί βρήκαν τη λύση: Η Ελλάδα να μειώσει τις αγορές εξοπλισμών, μόνο από τη... Γαλλία!

Δημοσίευση 16 Μαΐου 2012, 16:21 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Οι Γερμανοί βρήκαν τη λύση: Η Ελλάδα να μειώσει τις αγορές εξοπλισμών, μόνο από τη... Γαλλία!
Facebook Twitter Whatsapp
Την ανάγκη άμεσης μείωσης των εξοπλιστικών δαπανών από την Ελλάδα υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ, σε συνέντευξη στην εφημερίδα Die Zeit ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για νέες παραγγελίες οι οποίες έχουν γίνει από τη Γαλλία.
Την ανάγκη άμεσης μείωσης των εξοπλιστικών δαπανών από την Ελλάδα υπογράμμισε ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ, σε συνέντευξη στην εφημερίδα Die Zeit ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για νέες παραγγελίες οι οποίες έχουν γίνει από τη Γαλλία. Ο γερμανός υπουργός Άμυνας τονίζει ότι η Ελλάδα της κρίσης διαθέτει χρήματα για έναν στρατό με 1.400 τεθωρακισμένα και, όπως λέει, έχει παραγγείλει, εν μέσω κρίσης, 60 νέα μαχητικά αεροσκάφη από τη Γαλλία.

Ο κ. Ντε Μεζιέρ είπε ακόμα ότι «όταν μια χώρα διατηρεί δυσανάλογο εξοπλισμό, πρέπει να κάνει μειώσεις. Στην περίπτωση της Ελλάδας, αυτό αποτελεί επείγουσα ανάγκη»

Φυσικά, η μείωση των εξοπλισμών δεν συμφέρει το Βερολίνο, αφού η Ελλάδα είναι από τους καλύτερούς του πελάτες ασχέτως οικονομικοπολιτικών συνθηκών. Οπότε οι Γερμανοί συστήνουν να κόψουν τις παραγγελίες από το Παρίσι. Τα καλά και συμφέροντα...

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις