ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τρίτος ο Κοντογιάννης στην Ηλεία, με… υπογλώσσια ο Τζαβάρας

Δημοσίευση 29 Μαΐου 2012, 06:55 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τρίτος ο Κοντογιάννης στην Ηλεία, με… υπογλώσσια ο Τζαβάρας
Facebook Twitter Whatsapp
Σε συνάντηση που είχε χθες ο Αντώνης Σαμαράς με τον (προερχόμενο από τη ΔΗ.ΣΥΜ) Γιώργο Κοντογιάννη, οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του νομού Ηλείας της ΝΔ, στην τρίτη θέση.
Σε συνάντηση που είχε χθες ο Αντώνης Σαμαράς με τον (προερχόμενο από τη ΔΗ.ΣΥΜ) Γιώργο Κοντογιάννη, οριστικοποιήθηκε η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του νομού Ηλείας της ΝΔ, στην τρίτη θέση. Είχε προηγηθεί «εξέγερση» των νεοδημοκρατών του νομού, οι οποίοι ζητούσαν να μην αλλάξει η σειρά και να μην τοποθετηθεί ο Κοντογιάννης στη δεύτερη θέση.

Ωστόσο, ο Α. Σαμαράς με δήλωσή του, γνωστοποίησε ότι είχε προταθεί στον Κοντογιάννη να ηγηθεί του ψηφοδελτίου!
Δηλαδή να προηγηθεί και του Κώστα Τζαβάρα!

«Εκτιμώ βαθιά την προσφορά του Γιώργου Κοντογιάννη. Διότι, αν και στο πνεύμα της ενότητας των δυνάμεών μας, του ζητήθηκε να ηγηθεί του προεκλογικού αγώνα, ο ίδιος προτίμησε την τρίτη θέση του ψηφοδελτίου στο Νομό Ηλείας, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη συσπείρωση της Παράταξης στο Νομό, προκειμένου να κερδηθούν και οι τρεις βουλευτικές έδρες», δήλωσε ο Α. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεν… μας κάνει πλάκα προκειμένου να ωραιοποιήσει την τοποθέτηση του Κοντογιάννη στην τρίτη θέση,. Άρα είναι βέβαιο ότι ο Τζαβάρας θα πέρασε τη βραδιά με… υπογλώσσια.

Το παρασκήνιο

Εν όψει της τοποθέτησης Κοντογιάννη σε εκλόγιμη θέση (στη δεύτερη στο ψηφοδέλτιο φαινόταν να καταλήγει ο κ. Σαμαράς) άρχισαν να εγείρονται έντονες αντιδράσεις, οι οποίες στηρίχθηκαν και στο γεγονός ότι ο κ. Κοντογιάννης στις εκλογές της 6ης Μαΐου είχε κατέλθει υποψήφιος στην Β’ Αθήνας και συνεπώς δεν υπήρχε συγκρίσιμη σταυροδοσία στην Ηλεία, που ως ένα βαθμό θα έλυνε τα χέρια του Σαμαρά.

Η εκστρατεία πίεσης, κατά τα φαινόμενα, εξόργισε τον Α. Σαμαρά ο οποίος, χθες αποφάσισε να θέσει τον κ. Κοντογιάννη επικεφαλής του ψηφοδελτίου Ηλείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost.gr, ο βουλευτής Ηλείας συναντήθηκε χθες νωρίς το μεσημέρι με τον Πρόεδρο της ΝΔ στην κατοικία του δεύτερου. Εκεί ο κ. Σαμαράς του αποκάλυψε την πρόθεσή του να τον βάλει πρώτο στη λίστα, προφανώς διεκδικώντας να στείλει κι ένα αρχηγικού περιεχομένου μήνυμα στον στελεχιακό κόσμο της παράταξης.

Από την πλευρά του, ο κ. Κοντογιάννης γνωρίζοντας πολύ καλά την ανθρωπογεωγραφία στην Ηλεία, ζήτησε από τον Πρόεδρο της ΝΔ να λάβει την τρίτη θέση στο ψηφοδέλτιο, υποβοηθώντας στην αποκατάσταση της στελεχιακής «ειρήνης» στην περιφέρειά του και διεκδικώντας παράλληλα να εξασφαλίσει μέσω του προεκλογικού του αγώνα, μία ακόμη έδρα στην Ηλεία.


Αρ.Πα

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr