ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Γιάννης Βαρουφάκης και το τραγούδι - «αφιέρωση» στην Κριστίν Λαγκάρντ!

Δημοσίευση 29 Μαΐου 2012, 07:36 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ο Γιάννης Βαρουφάκης και το τραγούδι - «αφιέρωση» στην Κριστίν Λαγκάρντ!
Facebook Twitter Whatsapp
Την δική του απάντηση στις δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, που έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, έδωσε o καθηγητής οικονομικής θεωρίας στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Βαρουφάκης.
Την δική του απάντηση στις δηλώσεις της επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, που έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, έδωσε o καθηγητής οικονομικής θεωρίας στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Βαρουφάκης. Ο κ. Βαρουφάκης, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Τwitter, αλλά και στο ιστολόγιό του, απαντώντας στις αναφορές της Κριστίν Λαγκάρντ, αφιέρωσε στίχους από το πασίγνωστο τραγούδι των Led Zeppelin, Stairway to heaven, ασκώντας έντονη κριτική στην επικεφαλής του ΔΝΤ για τις δηλώσεις της.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Βαρουφάκης αναφέρει:

«Αφιερώνω αυτό το ποστ, με καθυστέρηση, στην Κριστίν Λαγκάρντ. Για τις πραγματικά γελοίες επισημάνσεις της ότι η φτώχεια των παιδιών στην Ελλάδα δεν αξίζει το ενδιαφέρον της, όσο η πολύ μεγαλύτερη φτώχεια των παιδιών της Αφρικής. Έτσι, αφιερώνω τους παρακάτω στίχους στη γενική διευθύντρια ενός από τους διεθνείς οργανισμούς που συνέβαλαν περισσότερο στην παιδική φτώχεια της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής και που τώρα βρίσκεται στο τιμόνι μίας ανάλογης προσπάθειας να φέρει ανάλογες "μεταρρυθμίσεις" στην Ελλάδα:

Η μετάφραση του τραγουδιού έχει ως εξής:

«Και καθώς κατεβαίνουνε το δρόμο σαν άνεμος
Οι σκιές μας ψηλότερες από την ψυχή μας.
Εκεί περπατά μια κυρία που όλοι ξέρουμε
Η οποία λάμπει άσπρο φως και θέλει να δείξει
Πώς τα πάντα ακόμη αλλάζουν σε χρυσό.
Και εάν ακούσετε πολύ προσεχτικά
Ο τόνος θα έρθει και σε σας επιτέλους.
Όταν όλα είναι ένα και ένα είναι όλα
Να είσαι βράχος και να μη κυλάς».

Εν τω μεταξύ, στο ερώτημα «Ποια η διέξοδος από την κρίση για την Ελλάδα;» που θέτει η γαλλική εφημερίδα «Le Monde» σε πέντε προσωπικότητες από την Ελλάδα και την Γαλλία απάντησε, μεταξύ άλλων και ο Γιάννης Βαρουφάκης.  

Ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει ότι «σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη η Ελλάδα, αν θέλει να παραμείνει στο ευρώ, οφείλει να υποκύψει στους όρους» με τους οποίους λαμβάνει τα πακέτα διάσωσης.

«Είμαι πεπεισμένος ότι η επικρατούσα άποψη είναι τελείως λανθασμένη αφού η μοναδική πιθανότητα για να παραμείνει η Ελλάδα στο ευρώ είναι να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους της συμφωνίας «διάσωσής» της», υποστηρίζει ο κ. Βαρουφάκης, προσθέτοντας πως «ο φαύλος κύκλος στον οποίο έχουμε μπει πρέπει οπωσδήποτε να σπάσει».  
Αναφερόμενος στον ρόλο που θα έχει ο πρωθυπουργός που θα προκύψει από την εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε:  

«Ας υποθέσουμε ότι θα κάνει κάτι ανείπωτο: θα πει την αλήθεια. Θα απευθυνθεί στους ευρωπαίους εταίρους μας και θα τους πει ότι ακόμη και αν κάθε Έλληνας άντρας, γυναίκα και παιδί προσπαθήσει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της χώρας με αντάλλαγμα τη διάσωσή της, το ποσοστό του χρέους επί του ΑΕΠ θα παραμείνει σε εκρηκτική τροχιά η οποία θα καταλήξει με βεβαιότητα στην άτακτη έξοδο της χώρας από την ευρωζώνη».  

Σύμφωνα πάντε με τον γνωστό οικονομολόγο θα πρέπει να «προτείνει να καταρτιστεί ένα σχέδιο το οποίο θα εφαρμοστεί σε όλα τα κράτη-μέλη και μέχρι τότε η Ελλάδα ούτε να δανείζεται, ούτε να αποπληρώνει προσωρινά το χρέος της».  

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις