ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Είδες η ΔΕΗ;

Δημοσίευση 22 Μαρτίου 2013, 14:44 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Είδες η ΔΕΗ;
Facebook Twitter Whatsapp
Δεν έχουν τέλος τα ερωτήματα που προκύπτουν από τις κινήσεις των επικεφαλής της ΔΕΗ.
Δεν έχουν τέλος τα ερωτήματα που προκύπτουν από τις κινήσεις των επικεφαλής της ΔΕΗ.
Οι λάθος χειρισμοί εξακολουθούν να ζημιώνουν την Επιχείρηση και να προσθέτουν νέα βάρη, στις ήδη επιβαρυμένες «πλάτες» των πολιτών. Τι στα αλήθεια κάνει η ΔΕΗ με το θέμα των τιμολογίων και των έργων;

Σε αυτή λοιπόν τη χώρα με τη διαλυμένη οικονομία και το μισό πληθυσμό κάτω από το όριο της φτώχειας, ένας συνδυασμός πτώσης της ζήτησης ηλεκτρικού ρεύματος και των χειρισμών των δύο κυρίων έχουν οδηγήσει τη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος στα 10 ευρώ η μεγαβατώρα, όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του έγκυρου energypress.

Στην ίδια αυτή χώρα και την ίδια στιγμή που συμβαίνουν όλα αυτά, ο πρόεδρος της ΔΕΗ ζητάει την έγκριση της πολιτείας για να ξοδέψει 1,5 δισ. ευρώ από χρήματα που δεν έχει για να φτιάξει την περίφημη μονάδα «Πτολεμαΐδα 5» με δανεικά τα λεφτά που, αν και όταν τα βρει, θα τα βρει με τέτοιους όρους που μόνο και μόνο τα τοκοχρεωλύσια θα επιβαρύνουν το κόστος κάθε μεγαβατώρας που θα παράγει με τουλάχιστον 40 ευρώ!!

Αν σε αυτά προσθέσεις και το κόστος λιγνίτη, το κόστος του προσωπικού, το κόστος των ζημιών και συντηρήσεων και το κόστος των ρύπων, τότε το κόστος της κάθε μεγαβατώρας που θα παράγει η μονάδα αυτή θα είναι πάνω από 70 ευρώ!! Αν δηλαδή, η ΔΕΗ είχε σήμερα τη μονάδα αυτή έτοιμη να λειτουργήσει, θα πούλαγε το ρεύμα στη χοντρική με 10 ευρώ και θα της κόστιζε 70!

Τα οποία ασφαλώς και θα ζητούσε να τα ανακτήσει από τον καταναλωτή που βιώνει τη εξαθλίωση...

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr