ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ξορκίζει ο Βενιζέλος τα... δημοψηφίσματα του Παπανδρέου!

Δημοσίευση 25 Ιουλίου 2013, 06:02 / Ανανεώθηκε 25 Ιουλίου 2013, 08:32
Ξορκίζει ο Βενιζέλος τα... δημοψηφίσματα του Παπανδρέου!
Facebook Twitter Whatsapp

Ως γνωστόν ο πρώην πρωθυπουργός επεδείκνυε μία αδυναμία στον θεσμό του δημοψηφίσματος. 

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Ως γνωστόν ο πρώην πρωθυπουργός επεδείκνυε μία αδυναμία στον θεσμό του δημοψηφίσματος. Το δημοψήφισμα που πρότεινε άλλωστε για να αποσπάσει την συναίνεση της λαϊκής πλειοψηφίας για το "κούρεμα" που αποφασίστηκε τον Οκτώβριο του 2011 στις Βρυξέλλες στάθηκε και η αιτία για την πτώση της κυβέρνησής του και την αποχώρησή του από την πρωθυπουργία και την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος έρχεται τώρα και στις προτάσεις του για την Συνταγματική Αναθεώρηση (παρουσιάστηκαν χθες σε εκδήλωση του ΙΣΤΑΜΕ) τονίζει ότι το ζήτημα της άμεσης συμμετοχής των πολιτών, ήτοι της μετα-αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας τον απασχολεί χρόνια...

Όμως, όπως επισημαίνει μολονότι πρέπει να υπάρχει ένας οργανωμένος θεσμός δημοψηφίσματος στην χώρα, ο ίδιος προτιμά σαφώς την "λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία" και όχι το δημοψήφισμα...

Για να χρυσώσει το χάπι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι το δημοψήφισμα είναι μεν ένας αναντικατάστατος δημοκρατικός θεσμός, παρόλα αυτά όμως ο θεσμός εκείνος που επιτρέπει στον πολίτη να εκφραστεί είναι αυτός της λαϊκής νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Όπως τον περιγράφει, πρόκειται για έναν θεσμό που επιτρέπει τον ουσιαστικό θεσμικό διάλογο του κοινοβουλίου με τις κοινωνικές ομάδες και την κοινωνία των πολιτών.

 

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr