ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οι πρεσβείες των ξένων χωρών καταργούν σταδιακά τους Ακολούθους Άμυνας στην Ελλάδα

Δημοσίευση 2 Αυγούστου 2013, 13:58 / Ανανεώθηκε 2 Αυγούστου 2013, 13:58
Οι πρεσβείες των ξένων χωρών καταργούν σταδιακά τους Ακολούθους Άμυνας στην Ελλάδα
Facebook Twitter Whatsapp

Η οικονομική κρίση στη χώρα μας προκαλεί απόνερα και σε διπλωματικό επίπεδο... Η φτώχεια φέρνει μοναξιά έλεγαν οι παλιοί και έρχεται να επαληθευτεί σήμερα.

Η οικονομική κρίση στη χώρα μας προκαλεί απόνερα και σε διπλωματικό επίπεδο... Η φτώχεια φέρνει μοναξιά έλεγαν οι παλιοί και έρχεται να επαληθευτεί σήμερα.

Βιώνουν τόσο το υπουργείο Εξωτερικών όσο και το υπουργείο Εθνικής ΆμυναςΗ Σουηδία είναι μία από τις χώρες που πρόσφατα κατάργησε τη θέση του Στρατιωτικού Ακολούθου στην πρεσβεία της στην Αθήνα. 

Ο τελευταίος αποχαιρέτησε την στρατιωτική ηγεσία του Ελληνικού Πενταγώνου χωρίς να συνοδεύεται από τον αντικαταστάτη του όπως συνηθίζονταν στο πρόσφατο παρελθόν. Γιατί; Απλά δεν υπήρχει ο αντικαταστάτης του. Από το εξωτερικό έχουν πειστεί ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μία περίοδο πολύ βαθιάς ύφεσης και είναι άγνωστο πότε θα βγει από αυτή.

Έχουν κρίνει ότι στα επόμενα πέντε με έξι χρόνια η Ελλάδα δεν θα μπορεί να αγοράσει ούτε βίδα ,οπότε δεν υπάρχει λόγος να διατηρούν Στρατιωτικό Ακόλουθο που ένας από τους βασικότερους ρόλους τους ήταν να διαφημίζουν τα οπλικά συστήματα που παράγουν οι χώρες τους.

Στην καλύτερη περίπτωση τα ξένα κράτη χρεώνουν την Ελλάδα στους Στρατιωτικούς Ακολούθους που διατηρούν και εδρεύουν στην Ιταλία.

Αν χρειαστεί κάτι τους ζητούν να “πεταχτούν” από τη Ρώμη στην Αθήνα.

Οι εποχές που η Ελλάδα ήταν γεμάτη από διαπιστευτήρια Ακολούθων Άμυνας φαίνεται ότι έχει περάσει ανεπιστρεπτί...

Γ. Κοκ.
 

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr