ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γιώργος Μουρούτης: Θέμα ηθικής τάξης η σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 26 Σεπτεμβρίου 2013, 12:58 / Ανανεώθηκε 26 Σεπτεμβρίου 2013, 12:01
Γιώργος Μουρούτης: Θέμα ηθικής τάξης η σχέση του με τον ΣΥΡΙΖΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του Γιώργου Μουρούτη, διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού και του Χριστόφορου Βερναρδάκη, Επίκουρου Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης ΑΠΘ και επιστημονικού σύμβουλου της εταιρίας δημοσκοπήσεων VPRC. 

Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ του Γιώργου Μουρούτη, διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού και του Χριστόφορου Βερναρδάκη, Επίκουρου Καθηγητή Πολιτικής Επιστήμης ΑΠΘ και επιστημονικού σύμβουλου της εταιρίας δημοσκοπήσεων VPRC.

Η αρχή στην κόντρα δόθηκε όταν σε ανάρτηση στο facebook ο κ. Μουρούτης ευχήθηκε μεν «καλή αρχή στον συμπαθή και μετριοπαθή Άρη Δαβαράκη για το νέο portal του ΣΥΡΙΖΑ» έθετε θέμα όμως για το ρόλο του κ. Βερναρδάκη τόσο στο κόμμα όσο και στην εταιρία δημοσκοπήσεων. «Δημοσκόπος της VPRC έχει κεντρική θέση στο κόμμα του Σύριζα, καθορίζοντας την επικοινωνιακή στρατηγική και δίνοντας γραμμή, παρουσία του κ. Τσίπρα, για τον τρόπο προβολής του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Ο κ. Μουρούτης μάλιστα ανέφερε πως « η εταιρία VPRC συνεχίζει να κινείται στα όρια της δεοντολογίας όπως αυτή ορίζεται από τις ενώσεις των εταιριών δημοσκοπήσεων».

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης απάντησε στον Γιώργο Μουρούτη με μια μακροσκελή επιστολή,η οποία αναρτήθηκε στο pressproject.gr, αρκετά αιχμηρή σε κάποια σημεία της. Μεταξύ άλλων ο κ. Βερναρδάκης αναφέρει: «Κάποιος Μουρούτης, γνωστός από την ανορθογραφία του, τους καβγάδες του social media και τη δημιουργία μιας ομάδας απαίδευτων πιτσιρίκων που υβρίζοντας ανωνύμως στο twitter νομίζουν ότι κάνουν ιδεολογικό πόλεμο, μου έκανε για πολλοστή φορά την τιμή να ασχοληθεί μαζί μου».

Ο κ. Βερναρδάκης ισχυρίζεται πως δεν τίθεται κανένα θέμα δεοντολογίας, πως η εταιρία έχει χαρακτηριστεί από το στελέχη του ΔΝΤ ως μια από τις «σοβαρότες και εγκυρότερες», πως δεν έχει κρυψει ποτέ την πολιτική του ταυτότητα ενώ γράφει χαρακτηριστικά: «Επίσης για την εγκυρότητα και την επαγγελματική ηθική της εταιρίας και των στελεχών της θα σου πρότεινα να συναντήσεις κατ'ιδίαν όλη την παλαιά προ Σαμαρά ηγεσία της ΝΔ. Θα μάθαινες κάτι σημαντικό: ότι η "αριστερή" VPRC όταν η διαπλοκή της εποχής του "εκσυγχρονισμού" ασκούσε τις πιο χυδαίες πολιτικές εναντίον του κόμματός σου και του Κ. Καραμανλή προσωπικά ήταν η εταιρία που αντιστάθηκε και δεν υπέκυψε ποτέ (πόσα περιστατικά θα μάθει! Δημοτικές-Νομαρχιακές '98, Βουλευτικές 2000, Βουλευτικές 2004, Βουλευτικές 2007 και τόσα άλλα μικρότερα).

Σε άλλο σημείο της επιστολής του γράφει: «Αν και ασχολείται (;) με την επικοινωνία δεν γνωρίζει τον βασικό κανόνα της: και η αρνητική διαφήμιση είναι διαφήμιση. Ο Μουρούτης προβάλλοντας το μίσος του εκτόξευσε ένα site που καλά-καλά δεν μέτραγε ούτε πέντε ώρες στον αέρα, ευρισκόμενο σε πειραματικό στάδιο στις 100 και πλέον χιλιάδες επισκέψεις. Είναι αυτό που λένε καμιά φορά "δεν τα αξίζεις τα λεφτά που παίρνεις..." ».

Καταλήγει με ένα ιδιαίτερα μάλιστα καυστικό υστερόγραφο στο οποίο όπως ισχυρίζεται μεταφέρει την απορία που του εξέφρασε ένας άγγλος δημοσιογράφος με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ. «Είναι δυνατόν ένα τρολ να είναι ο Υπεύθυνος Τύπου του Πρωθυπουργού μιας ευρωπαϊκής χώρας».

Στην επιστολή του Χριστόφορου Βερναρδάκη απάντησε ο κ. Μουρούτης με νεότερη ανάρτηση στο facebook. «Τιμή μου η επίθεση του κ. Βερναρδάκη, στελέχους της εταιρίας δημοσκοπήσεων vprc, και μέλους επιτροπών του ΣΥΡΙΖΑ, στο πρόσωπό μου. Με τις ύβρεις του δεν θα ασχοληθώ», γράφει μεταξύ άλλων.

Καταλήγει δε πως «κατανοώ επίσης τον λόγο για τον οποίο έσπευσε να αποσύρει από το site της εταιρίας του όλες τις πολιτικές έρευνες του το 2012» και αναρτά «την τελευταία έρευνα πριν τις εκλογές που δημοσίευσε το περιοδικό "ΕΠΙΚΑΙΡΑ" η οποία τελικά έπεσε έξω μόλις 6,5% στην διαφορά μεταξύ των δύο κομμάτων». 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr