ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τραγούδι για την κρίση κάνει θραύση στην Ελλάδα! (Bίντεο)

Δημοσίευση 11 Οκτωβρίου 2013, 14:53 / Ανανεώθηκε 11 Οκτωβρίου 2013, 15:35
Facebook Twitter Whatsapp

Τραγούδι για την ελληνική κρίση μας έρχεται από το Βέλγιο και στέλνει μήνυμα μέσω... μπουζουκιού.

Τραγούδι για την ελληνική κρίση μας έρχεται από το Βέλγιο και στέλνει μήνυμα μέσω... μπουζουκιού.

Στο βελγικό, γαλλόφωνο τραγούδι «La crise» αναφέρεται σημερινό ρεπορτάζ της  εφημερίδας De Morgen που δημοσιεύεται στις καλλιτεχνικές της στήλες υπό τον τίτλο «Η κρίση δίνει την ευκαιρία στον Daan να γίνει γνωστός στην Ελλάδα».

Όπως σημειώνεται, το τελευταίο γαλλόφωνο single του δημοφιλούς φλαμανδού τραγουδιστή Daan μιλά για την κρίση που μαστίζει όχι μόνο την Ελλάδα, αλλά και την Ευρώπη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το βασικό μήνυμα του τραγουδιού είναι οι άνθρωποι να μην αποδέχονται τυφλά την κρίση και να υποφέρουν από αυτήν, αλλά να κρατάνε το κεφάλι τους ψηλά, ακόμη και αν χρειάζεται κάποια εξέγερση, σε όλα τα επίπεδα. Ο τραγουδιστής αναζητεί στην Ελλάδα κάποιον που θα μπορούσε να τραγουδήσει το «La Crise» και να ηχογραφήσει μία προσαρμοσμένη εκδοχή εκεί.

Εξάλλου, επισημαίνεται ότι λόγω της συμμετοχής τού ελληνικής καταγωγής μπασίστα Μ. Χατζηγεωργίου, η μουσική εκτέλεση του τραγουδιού παρουσιάζει επιρροές από δύο «αρχετυπικά» ελληνικά μουσικά όργανα, τον μπαγλαμά και το μπουζούκι. Επίσης, σημειώνεται ότι το εν λόγω τραγούδι ανακάλυψε ένας DJ της Θεσσαλονίκης και το αναμετάδωσε από μουσικό σταθμό της πόλης, με αποτέλεσμα να γίνει ευρύτερα γνωστό στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η επιτυχία του τραγουδιού στην Ελλάδα δεν οφείλεται μόνο στο θέμα του, αλλά και σε συγκεκριμένες παραδόσεις και πολιτισμικά χαρακτηριστικά, στα οποία παραπέμπει. Ειδικότερα, τονίζεται ότι εκτός από τη χρήση ελληνικών μουσικών οργάνων που παραπέμπουν στην παράδοση του ρεμπέτικου, το σπάσιμο πιάτων στο οποίο επιδίδεται ο τραγουδιστής στο συνοδευτικό βιντεοκλίπ, δημιουργεί στους Έλληνες μία ατμόσφαιρα οικειότητας. Ωστόσο, παρατηρεί ο αρθογράφος, ο τραγουδιστής έχει απόλυτη επίγνωση ότι η εν λόγω συνήθεια δεν είναι, πλέον, τόσο διαδεδομένη και ανήκει στο παρελθόν.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr