ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στο πλευρό του αυστραλού τραυματία Κεφαλογιάννη - Βορίδης

Δημοσίευση 16 Ιουλίου 2014, 18:38 / Ανανεώθηκε 16 Ιουλίου 2014, 18:38
Στο πλευρό του αυστραλού τραυματία Κεφαλογιάννη - Βορίδης
Facebook Twitter Whatsapp

Τον 19χρονος αυστραλό τουρίστα επισκέφθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Τον 19χρονος αυστραλό τουρίστα, ο οποίος τραυματίστηκε στη μεσημεριανή συμπλοκή που οδήγησε στη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη, στο Μοναστηράκι, επισκέφθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης και η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

«Αφαιρέθηκαν δύο θραύσματα από σφαίρα τα οποία βρίσκονταν στο κάτω μέρος του ποδιού του, στο ύψος του αστραγάλου. Δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο» δήλωσε ο κ. Βορίδης, διευκρινίζοντας πως ο τραυματίας «θα μείνει στο νοσοκομείο να νοσηλευτεί για καθαρά προληπτικούς λόγους». Ο υπουργός πρόσθεσε: «Νομίζω, όπως μας ενημέρωσαν, ότι αύριο θα συνεχίσει το ταξίδι του για τον τουριστικό του προορισμό, ο οποίος είναι η Μύκονος».

Ο κ. Βορίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, διευκρίνισε ότι ο τραυματίας αστυνομικός φέρει διαμπερές τραύμα στο πόδι και δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο. Αντίθετα, όπως είπε, ο Ν. Μαζιώτης, που νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό», είναι πιο σοβαρά τραυματισμένος -χωρίς να διατρέχει κίνδυνο ζωής- και θα υποβληθεί σε εγχείρηση, όπως και έγινε.

Από την πλευρά της η κ. Κεφαλογιάννη τόνισε πως συνάντησε τον Αυστραλό τραυματία. «Είναι καλά στην υγεία του και αυτό είναι ιδιαίτερα ευχάριστο» είπε η υπουργός Τουρισμού και συμπλήρωσε πως ο νεαρός τουρίστας «έχει την αμέριστη στήριξη της ελληνικής Πολιτείας». «Είμαστε σε διαρκή επαφή με την πρεσβεία της Αυστραλίας, όπου ενημερώνουμε αναλυτικά για το συμβάν» κατέληξε η υπουργός.
Ο δεύτερος τουρίστας -Γερμανός- που βρέθηκε στο επεισόδιο, δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και επέστρεψε στο κρουαζιερόπλοιο.

Η υπουργός Τουρισμού, μετά την επίσκεψη ανέβασε και σχετικό tweet.