ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αποχώρησε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Μαρκάτος

Δημοσίευση 22 Ιουλίου 2014, 23:22 / Ανανεώθηκε 22 Ιουλίου 2014, 23:22
Αποχώρησε από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Μαρκάτος
Facebook Twitter Whatsapp

Το ζήτημα του Κυπριακού αποτέλεσε την αιτία αποχώρησης του Νίκου Μαρκάτου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Το ζήτημα του Κυπριακού αποτέλεσε την αιτία αποχώρησης του Νίκου Μαρκάτου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Η θέση του κ. Μαρκάτου προκάλεσε αντιπαράθεση με τον πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο. Δεν διεγράφη επίσημα, αλλά όπως φαίνεται και από τη χθεσινή ανακοίνωση των ΑΝΕΛ, ο κ. Μαρκάτος μάλλον αποτελεί παρελθόν.

«Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, εξέφρασε την εξής σαφή θέση σχετικά με τη στάση των βουλευτών, των στελεχών και των μελών του Κινήματος για το Κυπριακό και γενικώς για τα εθνικά θέματα με αφορμή κείμενο για το Κυπριακό που συνυπέγραψε ο Νίκος Μαρκάτος. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες είμαστε απόλυτα αντίθετοι με το παραπάνω κείμενο. Στα εθνικά θέματα δεν υπάρχει ανοχή σε τέτοιες θέσεις και είναι ασυμβίβαστη η ιδιότητα μέλους του κινήματος με υπογράφοντες τέτοιες θέσεις» τονίστηκε.

Σε συνέντευξή του στον Βήμα FM,  ο κ. Μαρκάτος ανέφερε: 

«Σε μια κοινωνία όπου ο ΟΗΕ δεν μπορεί να τραβήξει αυτιά όταν δολοφονούνται παιδάκια στη Γάζα και λέει τα γνωστά μπλα-μπλα, τι ακριβώς περιμένει ο κ. Καμμένος που είναι φίλος, δημιουργικός και πατριώτης και πράγματι αγαπάει τον ελληνικό λαό, για να είμαι ξεκάθαρος, αλλά έχουν περάσει 40 χρόνια; Που η Αμμόχωστος και όλη η Κύπρος σαπίζει…;

Ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον πείραμα, όπως και οι άνθρωποι εκεί, και ευχαριστήθηκαν την ύπαρξή μου. Βλέπετε, όμως, ότι και αυτό το πείραμα έχει κάποια όρια, τα οποία επιχείρησα να διευρύνω, αλλά δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει τέτοια περίπτωση. Δεν είναι δυνατόν, όμως, να καταφεύγουμε σε τέτοιες δηλώσεις σαν αυτές του κ. Καμμένου για μια ιδεολογική διαφορά. Ακόμη και αν έχει δίκιο, μπορούμε να συνυπάρξουμε. Δεν είναι δυνατόν να πιστεύει ότι υπάρχει κάποιος Έλληνας που θέλει να βλάψει την Κύπρο; Είναι γεγονός ότι το κόμμα κυνηγήθηκε πάρα πολύ από τα ΜΜΕ και δεν υπήρξαν και χρήματα, αλλά σφάλμα του κόμματος είναι, κατά την άποψή μου, ότι δεν επικοινωνήσαμε τις πραγματικές θέσεις μας, διότι οι ΑΝΕΛ έχουν θέσεις και πρόγραμμα που δεν το επικοινωνήσαμε σωστά. Από εκεί και πέρα, θεωρώ ότι κάποιες διαφορές ιδεολογικές υπήρξαν, διότι είμαστε άνθρωποι από τα κινήματα και το παλιό πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, όλων των δρόμων, της δεξιάς και της κεντροδεξιάς και αποφασίσαμε να συμφωνήσουμε σε ορισμένα ζητήματα, οπότε ήταν λίγο βεβιασμένη η κίνηση του προέδρου να βγάλει την ανακοίνωση, αφού, κατά την άποψή μου, είναι πάρα πολύ ισορροπημένο μέσα στα πραγματικά γεγονότα που συμβαίνουν σήμερα».