ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η αντίληψη του ΠΑΣΟΚ και του κ. Καρύδη για το πανεπιστήμιο

Δημοσίευση 30 Οκτωβρίου 2014, 17:26 / Ανανεώθηκε 30 Οκτωβρίου 2014, 17:26
Η αντίληψη του ΠΑΣΟΚ και του κ. Καρύδη για το πανεπιστήμιο
Facebook Twitter Whatsapp

Για ακόμη μία φορά, σήμερα είδαμε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών σκηνές που πολλοί χαρακτηρίζουν «απείρου κάλλους».

Για ακόμη μία φορά, σήμερα είδαμε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών σκηνές που πολλοί χαρακτηρίζουν «απείρου κάλλους».

Φοιτητές να εισβάλουν στη συνεδρίαση της συγκλήτου και να τη διακόπτουν, αλλά και τα πολιτικά κόμματα να τοποθετούνται με «πύρινες» ανακοινώσεις.

Ας πάρουμε για παράδειγμα το ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου του οποίου παρενέβη στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ για να εκφράσει την άποψη του κόμματος. Πέραν του πλεονασμού «μικρές μειοψηφίες» (εκ προοιμίου οι μειοψηφίες είναι... μικρές) ο Δημήτρης Καρύδης μετέφερε όλα τα κλισέ που ακούγονται για όσους φοιτητές και διοικητικούς υπαλλήλους τον τελευταίο καιρό αντιδρούν στον αυταρχικό κατήφορο του επέλεξε να ακολουθήσει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Από την «επιστροφή στις λογικές του παρελθόντος», έως και την «υποβάθμιση του φοιτητικού κινήματος» (που το ίδιο το ΠΑΣΟΚ φρόντισε να εξαφανίσει ψηφίζοντας τους πρόσφατους νόμους για το αυτοδιοίκητο των ιδρυμάτων και τις εκλογικές διαδικασίες)ο κ. Καρύδης ήταν λάβρος για τα όσα συνέβησαν σήμερα.

Είπε δε και το αμίμητο: «Δεν είναι δουλειά των φοιτητών να ασχολούνται με θέματα που αφορούν τη διοίκηση του Πανεπιστημίου». Μα κύριε Καρύδη, το πανεπιστήμιο δεν είναι δημόσιο; Πέραν του ελληνικού λαού δεν ανήκει και στους φοιτητές του;

Επίσης ο τιμητής της «νομιμότητας» ξέχασε να μας πει τι έκανε η ΠΑΣΠ, η φοιτητική παράταξη του κόμματος δηλαδή στα πανεπιστήμια, και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ τα χρόνια που βρισκόταν στην αντιπολίτευση.

  • Η ΠΑΣΠ λοιπόν κύριε Καρύδη δεν συμμετείχε ποτέ σε καταλήψεις ή σε κινητοποιήσεις στα πανεπιστήμια;
  • Ποια ήταν η θέση που είχε πάρει το ΠΑΣΟΚ στις καταλήψεις του 2007 κατά της αναθεώρησης του άρθρου «16»;

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr