ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μπουτάρης σε Ματθαιόπουλο: Είσαι ψεύτης με περικεφαλαία! (Βίντεο)

Δημοσίευση 3 Νοεμβρίου 2014, 19:05 / Ανανεώθηκε 3 Νοεμβρίου 2014, 20:17
Facebook Twitter Whatsapp

Ένταση σημειώθηκε σήμερα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, το οποίο τίμησε την επέτειο συμπλήρωσης 70 χρόνων απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, στις 30 Οκτωβρίου του 1944.

Ένταση σημειώθηκε σήμερα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, το οποίο τίμησε την επέτειο συμπλήρωσης 70 χρόνων απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, στις 30 Οκτωβρίου του 1944.

Η εμφάνιση του επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής, Αρτέμη Ματθαιόπουλου, ο οποίος μίλησε για «παραχάραξη της ιστορικής αλήθειας» προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις.

Μάλιστα, ο Αρτέμης Ματθαίοπουλος διασταύρωσε τα «ξίφη» του με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας στη διάρκεια της τοποθέτησής του αποχώρησε από την αίθουσα ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

«Είσαι ψεύτης με περικεφαλαία. Δεν σου κάνω μήνυση, θα σε λέω ψεύτη. Η φάρα σας μεταδίδει ότι σκοπεύω να δώσω εβραϊκά και τούρκικα ονόματα σε δρόμους της πόλης. Εγώ είπα ότι πρέπει να υπάρχει και δεύτερη πινακίδα με την παλιά ονομασία. Το μυαλό σου όμως είναι μπλοκαρισμένο», είπε ο δήμαρχος.

«Να μου μιλάτε στον πληθυντικό», απάντησε ο κ.Ματθαιόπουλος.

«Θα σου μιλάω όπως θέλω. Το πάνω πάτωμα είναι ακατοίκητο. Κάνε μου μηνύσεις. Η Χρυσή Αυγή δεν μου έκανε μήνυση; Εσύ που ανήκεις; Στο κόμμα των αγγέλων;», είπε ο κ.Μπουτάρης.

«Τιμή μου και καμάρι μου», απάντησε ο επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής.

«Το κακό είναι ότι δεν καταλαβαίνεις. Σ' αφήνω στην περιφρόνηση του κόσμου», ήταν το σχόλιο του δημάρχου.

Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, μίλησε για τη φρίκη του ναζισμού και ανέφερε πως το μήνυμα της σημερινής συνεδρίασης θα πρέπει να είναι ενωτικό: "Δική μας πρόταση είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης να είναι πρωτοστάτης σε μια πανηγυρική εκδήλωση που συνδυάζει τις δύο επετείους, την απελευθέρωση της πόλης στις 26 Οκτωβρίου 1912 από τους Τούρκους και στις 30 Οκτωβρίου του 1940 από τους Γερμανούς", σημείωσε.

Ο Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, επικεφαλής της παράταξης "Ανοιχτή Πόλη", στην τοποθέτησή του είπε: "Η σκύλα που γέννησε το τέρας βρίσκεται σε οργασμό και αποτελεί ντροπή να έχουμε τους νοσταλγούς του ναζισμού στη Βουλή, στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια και να τους ψηφίζουν", ενώ αποχώρησε από την αίθουσα την ώρα που ανέβηκε στο βήμα ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος.

"Η τοποθέτησή μου είναι αυτή που με μεγαλύτερη ανυπομονησία περιμένετε να ακούσετε. Ακούστηκαν πράγματα που παραχαράσσουν την ιστορική αλήθεια και προσβάλλουν την ιστορική μας μνήμη", είπε ο κ.Ματθαιόπουλος προκαλώντας αντιδράσεις στους δημοτικούς συμβούλους αλλά και παρευρισκόμενους στο χώρο πολίτες.

"Συμφωνούμε με το περιεχόμενο, διαφωνούμε με το αιτιολογικό", είπε ο κ.Ματθαιόπουλος αναφορικά με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον εορτασμό απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, ενώ πρόσθεσε: "Μιλάτε για τέσσερα χρόνια κατοχής από τους Γερμανούς και δεν μιλάτε για τους τέσσερις αιώνες σκλαβιάς από τους Τούρκους, ενώ ο δήμαρχος μιλάει για τζαμιά".

Η τελευταία φράση προκάλεσε την αντίδραση του δημάρχου που ζήτησε από τον κ. Ματθαιόπουλο να ανακαλέσει, γεγονός που προκάλεσε το μεταξύ τους έντονο φραστικό επεισόδιο.

"Αυτά που ακούστηκαν από τον Ματθαιόπουλο ακούστηκαν σε στρατοδικεία", ήταν το σχόλιο του επικεφαλής της "Λαϊκής Συσπείρωσης", Γιάννη Δελή.

"Η ιστορία έχει γραφεί. Τα κηρύγματα μίσους δεν έχουν θέση εδώ μέσα, ούτε η προπαγάνδα. Οφείλει και να αποκαταστήσει ο κ.Ματθαιόπουλος για το τζαμί. Εγώ ελπίζω ότι θα έχουν αντιληφθεί όσοι ψήφισαν Ελληνική Αυγή περί τίνος πρόκειται και τα ποσοστά αυτά θα συρρικνωθούν", ανέφερε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr