ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Νίκος Παππάς: Το πρόγραμμα και οι συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 15 Νοεμβρίου 2014, 13:33 / Ανανεώθηκε 15 Νοεμβρίου 2014, 13:33
Νίκος Παππάς: Το πρόγραμμα και οι συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ
Facebook Twitter Whatsapp

Στο πρόγραμμα και τις συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νικος Παππάς.

Στο πρόγραμμα και τις συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα, Νίκος Παππάς.

Συγκεκριμένα, αναφέερει μεταξύ άλλων ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης που παρουσίασε ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καθορίσει την ατζέντα και τις πολιτικές εξελίξεθς του φθινοπώρου.

Παράλληλα επιτίθεται στην κυβέρνηση σημειώνοντας ότι «είναι απόλυτα ανταγωνιστικό με το σχέδιο του Μνημονίου το οποίο επιμένει στη δογματική λογική ότι εάν καταστρέψουμε τα πάντα σε αυτή τη χώρα θα βρεθούν επενδυτές απ' έξω να μας αγοράσουν φθηνά να δημιουργηθούν νετά δουλειές και κάποια στιγμή να υπάρξει και εισόδημα  για τους ανθρώπους που μένουν στο περιθώριο.

Ο κ. Παππάς κάνει λόγο για «δικαίωση των θέσεων που έχει διατυπώσει η Αριστερά εδώ και καιρό για την ουσία της κρίσης και την ευρωπαϊκή της διάσταση» προσθέτοντας ότι είναι λογικό «να διευρύνει τα όρια της πολιτικής και εκλογικής της επιρροής».

Κάνει αναφορά στη ΔΗΜΑΡ λέγοντας ότι «έχει αποφασίσει ότι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση χωρίς της ΝΔ και έχει διακόψει τον διάλογο με το ΠΑΣΟΚ» όπως σε βουλευτές κόμματα, πολιτικές κινήσεις και ανεξάρτητους βουλευτές που που παρευρέθηκαν στις θεματικές πρωτοβουλίες που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

«Αυτή η θετική κινητικότητα επιβάλλεται να οδηγήσει στην επίτευξη και εμβάθυνση κοινής δράσης, κοινών πρωτοβουλιών και συμμαχιών με όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς αλλά και με πρόσωπα και δυνάμεις που προέρχονται από άλλους πολιτικοϊδεολογικούς χώρους, ριζοσπαστικοποιούνται δοκιμάζονται σε πρωτοβουλίες κξαι κοινούς αγώνες και μετατοπίζονται» γράφει χαρακτηριστικά.

Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, επισημαίνει ότι μπορεί να γίνει η βάση συσπείρωσης ευρύτερων δυνάμεων που θα συμπήξουν μία αυτοδύναμη εκλογική συμμαχία.

Β.Β.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr