ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σάλος με ανάρτηση της Παπαγγελή που έγραψε ότι δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο

Δημοσίευση 17 Νοεμβρίου 2014, 15:45 / Ανανεώθηκε 17 Νοεμβρίου 2014, 15:14
Σάλος με ανάρτηση της Παπαγγελή που έγραψε ότι δεν υπήρξαν νεκροί στο Πολυτεχνείο
Facebook Twitter Whatsapp

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει από το πρωί η ανάρτηση στο Facebook της Έλλης Παπαγγελή, μέλους της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου στον βόρειο τομέα Αττικής με τον Γιώργο Κουμουτσάκο, όπου χαρακτήριζε την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου ως «μυθολογία της Αριστεράς» ενώ υποστήριζε ότι «δεν υπήρξαν νεκροί».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ανάρτηση στο Facebook της Έλλης Παπαγγελή όπου χαρακτήριζε την εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου ως «μυθολογία της Αριστεράς» ενώ υποστήριζε ότι «δεν υπήρξαν νεκροί».

Πρόκειται για 26χρονη που έχει εργαστεί ως μοντέλο, δηλώνει αρχαιολόγος και είναι μέλος της ΟΝΝΕΔ και υποψήφιας περιφερειακής συμβούλου στον βόρειο τομέα Αττικής με τον Γιώργο Κουμουτσάκο. Έπειτα όπως από σωρεία σχολίων η επίμαχη ανάρτηση φαίνεται ότι «κατέβηκε» από το Facebook καθώς δεν υπάρχει στο προφίλ της.

Ολόκληρη η ανάρτησή της στις 15 Νοεμβρίου πριν «κατέβει»:

«Το Πολυτεχνείο είναι ο θεμέλιος λίθος της απόλυτης ιδεολογικής ηγεμονίας που άσκησε η αριστερά στην περίοδο της Μεταπολίτευσης. Ιδίως μετά το 1981, όταν ο καταστροφικός παπανδρεϊσμός ανέλαβε τα ηνία διακυβέρνησης της χώρας, οδηγώντας την στον εκτροχιασμό.

Γύρω από τα γεγονότα του Νοεμβρίου '73 στήθηκε ένα πλέγμα θρύλων, ρητορικών υπερβολών και ασύστολων ψευδών, που μόνο σκοπό είχε να ξεπλύνει το βαρύ ποινικό μητρώο της κομμουνιστικής αριστεράς και να την νομιμοποιήσει πολιτικά. Με το «Πολυτεχνείο» η αριστερά χάλκευσε το ιδεολόγημα της ηθικής της ανωτερότητας, προβάλλοντας ως πανεθνικό αγώνα κατά της τυραννίας αυτό που στην πραγματικότητα ήταν μια εφηβική εξέγερση.

(....)

Όποιος τολμούσε να αμφισβητήσει τα ψεύδη περί Πολυτεχνείου στιγματιζόταν ως «φασίστας» και «χουντικός», ενώ κινδύνευε να χάσει τη δουλειά του. Μια ιδεολογική τρομοκρατία αριστερής έμπνευσης που επέβαλε έναν ωμό ηθικό μανιχαϊσμό: οι πολίτες χωρίζονταν σε «καλούς» αριστερούς-«προοδευτικούς», και κακούς που μάταια επέμεναν να απαντούν με ορθολογικά επιχειρήματα στον παραληρηματικό αριστερίστικο λόγο που αγνοούσε την πραγματικότητα.

Κάτω από το κάλυμμα του αντιχουντικού και αντιφασιστικού λόγου, ο μύθος του Πολυτεχνείου δεν ήταν παρά προπαγάνδα αριστερών δογμάτων. Μας επέβαλαν να προσκυνάμε νέα τοτέμ και να συμμετέχουμε σε γιορτές μνήμης και πορείες για «δημοκρατία», μόνο για να διαιωνίσουν τη δική τους κυριαρχία. Φτάνει πια. Τέσσερις δεκαετίες αρλούμπας αρκούν.

Φυσικά να τονίσουμε πως κανένα Πολυτεχνείο δεν «έριξε» τη δικτατορία, αλλά η απώλεια της μισής Κύπρου. Δεν χρειαζόμαστε νέα Πολυτεχνεία και νέους μάρτυρες, αλλά μια επανάσταση του πιο αυτονόητου πράγματος: «της κοινής λογικής».

ΑΝ.ΓΑΛ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr