ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η αντιμνημονιακή υπουργός που εφαρμόζει το μνημόνιο

Δημοσίευση 12 Οκτωβρίου 2015, 14:53 / Ανανεώθηκε 12 Οκτωβρίου 2015, 14:07
Η αντιμνημονιακή υπουργός που εφαρμόζει το μνημόνιο
Facebook Twitter Whatsapp

Εάν κάποιος σήμερα άκουσε την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου να τοποθετείται για τον ΕΦΝΙΑ θα μπερδευόταν... αρκετά. 

Εάν κάποιος σήμερα άκουσε την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου να τοποθετείται για τον ΕΦΝΙΑ θα μπερδευόταν... αρκετά. 

«Ποτέ δεν υιοθετήσαμε τον ΕΝΦΙΑ με τη μορφή που μας επιβάλλεται από το μνημόνιο. (...) Είναι αποτέλεσμα στυγνού εκβιασμού» είπε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1

Φυσικά είναι αποτέλεσμα στυγνού εκβιασμού το μνημόνιο – το έχουμε πει εδώ άλλωστε- αλλά η εν λόγω συμφωνία δεν ενσωματώνει αποκλειστικά τις απαιτήσεις των δανειστών. Υπήρξε μία επτάμηνη διαπραγμάτευση, το διαβόητο Brussels Group που έκανε μία συγκεκριμένη προεργασία – η οποία εν πολλοίς αποτυπώθηκε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο μέσα στο κείμενο. Σε τελική ανάλυση συμφωνία φέρει την υπογραφή της κυβέρνησης και ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί έχουν δεσμευτεί να την εφαρμόσουν. 

Για αυτό εξάλλου έγιναν οι εκλογές... Δεν αμφισβητώ ότι οι υπουργοί που εφαρμόζουν το μνημόνιο δεν αισθάνονται και τόσο άνετα. Εξάλλου την τελευταία πενταετία, ο πολιτικός τους λόγος αρθρώθηκε πάνω στις συνέπειες που είχαν οι προηγούμενες συμφωνίες στη χώρα. 

Ωστόσο είναι κάπως οξύμωρο από τη μία να λέει η κ. Φωτίου πως δεν υιοθετεί το μνημόνιο και από την άλλη να συμμετέχει σε μία κυβέρνηση η οποία το... εφαρμόζει και κατά δήλωση του πρωθυπουργού θα συνεχίσει να το κάνει στο ακέραιο. 

«Μνημόνιο σημαίνει όσο το δυνατό γρηγορότερα να βγω από τα βαριά μέτρα για να τα καταργήσω, εγώ δεν το υιοθετώ το μνημόνιο. Είμαστε καθαροί απέναντι στο λαό. Δεν θα γίνουμε με το ζόρι υποστηρικτές του μνημονίου» είπε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός. 

ΠΑΝ.ΒΕΛ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr