ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κ. Μπακογιάννης: Σπάστε το διαχρονικό απόστημα της πολιτικής συναλλαγής

Δημοσίευση 28 Ιουνίου 2017, 15:27 / Ανανεώθηκε 28 Ιουνίου 2017, 15:17
Κ. Μπακογιάννης: Σπάστε το διαχρονικό απόστημα της πολιτικής συναλλαγής
Facebook Twitter Whatsapp

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, τις παρεμβάσεις της κεντρικής εξουσίας στην τοπική Αυτοδιοίκηση με αφορμή το πρόβλημα με την απεργία των συμβασιούχων και τους τόνους σκουπιδιών γράφοντας:

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, τις παρεμβάσεις της κεντρικής εξουσίας στην τοπική Αυτοδιοίκηση με αφορμή το πρόβλημα με την απεργία των συμβασιούχων, και τους τόνους σκουπιδιών που "πνίγουν" την χώρα γράφοντας:

"Για να πάμε τη συζήτηση ένα βήμα παραπέρα. Το πρόβλημα των συμβασιούχων στην καθαριότητα είναι, για άλλη μια φορά, ξεκάθαρα,τεχνητό. Έχει όνομα, υπογραφή, διεύθυνση υπουργείου. Αν αφήσουν επιτέλους οι κυβερνήσεις και τα κόμματα την τοπική αυτοδιοίκηση ελέυθερη να ορίζει τις ανάγκες της και να δίνει λύσεις, θα δείτε ότι τα πράγματα είναι πιο απλά. Κάθε υποψήφιος Δήμαρχος να δεσμεύεται προεκλογικά για την πολιτική που θα ακολουθήσει. Κάθε δημοτικό συμβούλιο να μπορεί να κάνει τις επιλογές του και να κρίνεται για αυτές. Αυστηρά. Άλλωστε οι δαπάνες της καθαριότητας είναι ανταποδοτικές. Αφήστε λοιπόν τους Δήμους να αναπνέυσουν γιατί μόνο έτσι θα απεγκλωβιστούμε από μικροκομματικά παιχνίδια και σκοπιμότητες. Λυπηθείτε και τους πολίτες που δεν φταίνε σε τίποτε και σπάστε το διαχρονικό απόστημα της σχέσης ελέγχου και πολιτικής συναλλαγής κυβερνήσεων και τοπικών παραγόντων".