ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η συγγνώμη του Δ. Καμμένου για τη φωτογραφία του Άουσβιτς

Δημοσίευση 6 Ιουλίου 2017, 12:17 / Ανανεώθηκε 6 Ιουλίου 2017, 12:50
Η συγγνώμη του Δ. Καμμένου για τη φωτογραφία του Άουσβιτς
Facebook Twitter Whatsapp

Tην ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από την Εβραϊκή Κοινότητα αισθάνθηκε ο νέος αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Καμμένος, για παλαιότερη ανάρτησή του στα μέσα δικτύωσης, που είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Tην ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη από την Εβραϊκή Κοινότητα αισθάνθηκε ο νέος αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Καμμένος, για παλαιότερη ανάρτησή του στα μέσα δικτύωσης, που είχε προκαλέσει κύμα αντιδράσεων.

Ο κ. Καμμένος είχε αναρτήσει μία ψηφιακά επεξεργασμένη φωτογραφία από το στρατόπεδο του Άουσβιτς, όπου το «Arbeit macht frei» της εισόδου είχε αντικατασταθεί από το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη».

Η ανάρτηση του Δημήτρη Καμμένου στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

Προς αποκατάσταση προηγούμενων δημοσιεύσεών μου στα κοινωνικά δίκτυα που είχαν τύχει αυστηρής κριτικής, θέλω να ξεκαθαρίσω για μια ακόμη φορά πως ήταν ατυχής η χρήση της φωτογραφίας του στρατοπέδου του Άουσβιτς σε συγκεκριμένη ανάρτησή μου. Στο παρελθόν είχα αναπαράξει τις απόψεις ανθρώπων που έδειξαν ασέβεια στους Εβραίους πολίτες και γι’ αυτό το λόγο αισθάνομαι την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη από την Εβραϊκή Κοινότητα. Θέλω να δηλώσω τόσο η δική μου όσο και άλλες σχετικές αναρτήσεις, προσβλητικές για τους Εβραίους συμπολίτες μας, με βρίσκουν κάθετα αντίθετο και με την παρούσα δήλωσή μου, ζητώ και προσωπικά συγγνώμη από όσους έχουν ενοχληθεί, ενώ καταγγέλλω ρητά τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό. Ο αντισημιτισμός και η μισαλλοδοξία δεν έχουν θέση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο λόγος μίσους και η βία εναντίον των Εβραίων πολιτών της Ευρώπης, είναι ασυμβίβαστες με τις αξίες της. Ευελπιστώ να αφήσουμε το συμβάν αυτό οριστικά στο παρελθόν όπου ανήκει και μαζί με την Ελληνική Εβραϊκή Κοινότητα, να προχωρήσουμε με ένα πνεύμα συνεργασίας στην προάσπιση των συμφερόντων του Ελληνικού λαού μέσα από το νέο μου πια θεσμικό ρόλο, αυτού του Αντιπροέδρου της Βουλής.