ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Μοσκοβισί: Είμαι με την Ελλάδα όχι με τα κόμματα

Δημοσίευση 21 Νοεμβρίου 2018, 18:54 / Ανανεώθηκε 24 Νοεμβρίου 2018, 21:39
Μοσκοβισί: Είμαι με την Ελλάδα όχι με τα κόμματα
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Πιερ Μοσκοβισί τα τελευταία χρόνια έχει «πολιτογραφηθεί» Έλληνας τρόπον τινά

Ο Πιερ Μοσκοβισί τα τελευταία χρόνια έχει «πολιτογραφηθεί» Έλληνας τρόπον τινά. Ο επίτροπος Οικονομικών όχι μόνο έχει καταστεί ένα από τα πιο γνωστά πρόσωπα στον ελληνικό δημόσιο βίο, αλλά έχει γίνει μέρος της κομματικής διαπάλης. Πολλές φορές η αντιπολίτευση έχει εγκαλέσει τον κ. Μοσκοβισί για υπερβολικά φιλική στάση απέναντι στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Φαίνεται ότι αυτές οι κριτικές έχουν πικράνει τον Ευρωπαίο Επίτροπο. Τουλάχιστον αυτό φαίνεται από τις απαντήσεις που έδωσε στον Θάνο Αθανασίου και το Capital. Συγκεκριμένα, ο κ. Μοσκοβισί είπε: «Δεν πρέπει να με βλέπετε ως υπέρ της κυβέρνηση ή κατά της κυβέρνησης. Είμαι υπέρ της Ελλάδας. Και έχω σιχαθεί αυτές τις διαμάχες που τείνουν να μας πουν ότι η Κομισιόν δεν είναι τάχα αντικειμενική. Η Κομισιόν είναι αντικειμενική. Πλήρως. Μπορούμε να είμαστε φίλοι του ελληνικού λαού, να έχουμε καλή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση χωρίς να είμαστε υποκειμενικοί ή να υποστηρίζουμε το ένα ή το άλλο κόμμα. Το μόνο κόμμα που υποστηρίζουμε στην Ελλάδα είναι ο ίδιος ο ελληνικός λαός. Και αυτό είναι διακομματικό. Και ελπίζω ότι η συμφωνία για αυτά τα μέτρα θα είναι διακομματική. Γιατί οι Έλληνες το αξίζουν.»

Αναμφίβολα όσα λέει ο κ. Μοσκοβισί έχουν μια συναισθηματική χροιά που είναι σπάνια για Ευρωπαίο επίτροπο. Ίσως θα έπρεπε να ξαναδούμε την ευκολία με την οποία αποδίδουμε στους ξένους κίνητρα που πιθανόν να μην τους αφορούν.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr