ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Άνοιξε... βεντέτα στην Κρήτη η Ραχήλ Μακρή: «Να φορέσετε τσαντόρ και στα τέσσερα, ραγιάδες»

Δημοσίευση 28 Νοεμβρίου 2018, 09:48 / Ανανεώθηκε 28 Νοεμβρίου 2018, 09:35
Άνοιξε... βεντέτα στην Κρήτη η Ραχήλ Μακρή: «Να φορέσετε τσαντόρ και στα τέσσερα, ραγιάδες»
Facebook Twitter Whatsapp

Με αφορμή ένα σχολικό ημερολόγιο

Ένα σχολικό ημερολόγιο έχει ανοίξει... βεντέτα στην Κρήτη, ανάμεσα στην Ραχήλ Μακρή και το 3ο Δημοτικό σχολείο Ρεθύμνου.

Το ημερολόγιο 2019 που έφτιαξαν οι μαθητές του σχολείου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κας Μακρή που άνοιξε... πυρ μέσω Facebook.

Η Ραχήλ Μακρή στις 25 Νοεμβρίου ανάρτησε: «Πριν από λίγο ήρθε στα χέρια μου αυτό το ημερολόγιο. Συγχαρητήρια την επόμενη φορά να ζητήσετε συγνώμη από τους Τούρκους που κάποιοι ξυπόλητοι γέροι του Μόρια λευτέρωσαν τα παιδιά σας. Να φορέσετε τσαντόρ και στα τέσσερα ραγιάδες».

Η απάντηση του εκπαιδευτικού του 3ου δημοτικού σχολείου Ρεθύμνου, Παντελή Γιαννουλάκη ήταν άμεση:

«Ανοιχτή επιστολή-σχόλιο 
κ. #Ραχήλ_Μακρή,
Χαίρομαι που κρατάτε στα χέρια σας ένα εξαιρετικό ημερολόγιο! Ειλικρινά σας το λέω,χαίρομαι!
Οι ζωγραφιές-σκίτσα ειναι δημιουργίες του συμπολίτη μας κ. Κώστα Δασκαλακη. Ειναι ερασιτέχνης όμως ξεπερνάει πολλούς επαγγελματίες του είδους!
Πριν πέντε χρόνια στην επέτειο των 100 χρόνων από την επανένωση της Κρήτης με τη Μητέρα Ελλάδα ο κ. Κ. Δασκαλακης ζωγράφισε -σχεδίασε για λογαριασμό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθυμνου αυτές και άλλες παραστάσεις σχετικά με τα μνημεία και την ιστορική -πολιτιστική-πολιτισμική διαδρομή της πόλης μας.Ειναι για εμάς μεγάλη τιμή και χαρά!Τα σχόλια και οι κριτικές ήταν εξαιρετικές από επιστήμονες -πνευματικούς ανθρώπους του νησιού και από το Ίδρυμα " Ελευθέριος Βενιζέλος"!
Η δεύτερη φορά που έγινε αξιοποίηση των έργων αυτών ειναι μέσω του ημερολογίου που κρατάτε στα χέρια σας.
Αλήθεια πού εντοπίζετε τον "ραγιαδισμό";
Ειναι ντροπή ... Προσβολή... "μειοδοτικό" ένα σχολικό ημερολόγιο να παρουσιάζει την ιστορική διαδρομή της πόλης;
Θεωρείτε ότι η προσπάθεια αυτή προσβάλει τους αγώνες των προγόνων μας για Ελευθερια;
Μας καλείτε να φορέσουμε "τσαντορ " και να "πέσουμε στα τέσσερα!" ;; Ουσιαστικά δηλαδή μας θεωρείτε "προσκυνημενους" και ανάξιους συνεχιστές των προγόνων μας που έδωσαν το αίμα τους για την Ελευθερια αυτού του τόπου;
Γράφετε "άι σιχτίρια!" ... Γιατί άραγε; 
Το Ρέθυμνο έχει διατηρήσει στο πέρασμα των χρόνων μνημεία από την περίοδο Ενετοκρατίας & Τουρκοκρατιας... Αυτά τα μνημεία αξιοποιούνται και αποτελούν την γέφυρα του χθες με το σήμερα. Ειναι η πολιτισμική-πολιτιστική -ιστορική κληρονομιά του Ρεθυμνου! 
Πιστεύετε ότι δεν αξίζει να αποτυπώνεται η ιστορική διαδρομή μιας πόλης μέσω ενός σχολικού ημερολογίου; 
Πραγματικά θα ήθελα πολύ να μου εξηγησετε την άποψή σας... 
κ. Ραχήλ Μακρή,
έχουν διατεθεί περισσότερα από 1.000 ημερολόγια... Τα σχόλια όλων ειναι εξαιρετικά!!
Πιστεύω οτι αδικείτε μια σπουδαία προσπάθεια τόσο του δημιουργού κ. Κ. Δασκαλάκη όσο του Συλλόγου Γονέων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθυμνου και συναδέλφων εκπαιδευτικών... Αλλά και επιστημόνων που από το 2013 έχουν δει project με τις δημιουργίες αυτές μέσω του Ιδρύματος "Ελευθέριος Βενιζέλος". 
Θέλω να πιστεύω οτι διαβάζοντας το κείμενο αυτό μπορείτε να κάνετε μια επαναξιολόγηση του ημερολογίου που κρατάτε στα χέρια σας. 
Παντελης Γιαννουλακης 
Εκπαιδευτικός 
3ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθυμνου 
Υ.Γ: Περιμένω τη δική σας απάντηση.
Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία».
 

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε στην τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου, η κα Μακρή προχώρησε την Τρίτη σε νέες αναρτήσεις:

«Η ανάγκη "υπεράσπισης" δείχνει και τη σοβαρότητα του θέματος και της κατάστασης. 
Κάποιους τους ενοχλεί η αλήθεια... γι αυτό άρπαξαν τα μαύρα μολύβια για να αποκρύψουν ότι προετοιμάζουν το έδαφος για τη νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία μέσα από προπαγάνδα σε μικρά παιδιά. 
Η υποταγή σε κάθε μορφή ολοκληρωτισμού δεν είναι καλλιτεχνική έκφραση και δημιουργία. Είναι προπαγάνδα. Επικίνδυνη προπαγάνδα. 
Προπαγάνδα ωραιοποίησης των βασανιστηρίων και εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. 
Κάποιοι θεωρούν ότι είναι τιμή τους και καμάρι τους να είναι γιουσουφάκια. 
Θεωρώ τιμή μου και καμάρι μου να είμαι Ελληνίδα που προσκυνάω μόνο Λεωνίδες και Κολοκοτρώνηδες
».

«Επιτίθεμαι με όση σφοδρότητα μου επιτρέπει η Ελευθερία του Λόγου εναντίον εκείνων των υπευθύνων δημοτικών συμβούλων ή εκπαιδευτικών του Δημοσίου που σκόπιμα και ύπουλα επέλεξαν «φανταστικές απεικονίσεις» αποκλειστικά ισλαμικών ειδυλλιακών στιγμιοτύπων του Ρεθύμνου επί Τουρκοκρατίας για να κοσμήσουν ένα σχολικό ημερολόγιο, υποβάλλοντας σε μαθητες δημοτικού την ιδέα πως η ζώη των μουσουλμάνων υπό τον Οθωμανικό Ζυγό υπήρξε τουλάχιστον εξίσου ειδυλλιακή και αξιομνημόνευτη όσο και εκείνη των υπόδουλων ραγιάδων του Ρεθύμνου. 
Απαιτώ μάλιστα να κατονομαστούν οι υπεύθυνοι που επέλεξαν, οργάνωσαν και κατηύθυναν αυτό τον τρόπο εθνομηδενιστικής προπαγάνδας, σε μια στιγμή μάλιστα που η ελληνική νεολαία αυθόρμητα ξεσηκώνεται ενάντια σε πράξεις εθνικής μειοδοσίας στη Μακεδονία, στην Κύπρο και στην Βόρειο Ήπειρο.
Η χυδαιότητα, οι ύβρεις, η λάσπη, οι απειλές κατά ζωής και η προσπάθεια Τοπικών αρχόντων και δασκάλων που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσουν ψευδώς υποτιθέμενες επιθέσεις σε σχολεία και πολίτες με αφήνουν παγερά αδιάφορη. 
Είναι γνωστές οι τακτικές που ακολουθούσαν από την εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας. 
Η αλήθεια πονάει γιατί είναι σκληρή και δεν μπορεί να κρυφτεί όση λάσπη και αν πετάξετε
», έγραψε λίγες ώρες αργότερα.

«Στις 25 Μαρτίου 2017 από αυτόν εδώ τον ιερό χώρο, το σπήλαιο του Μελιδονίου Ρεθύμνου ανακήρυξα την δημιουργία του ΜΕΤΩΠΟΥ ΝΙΚΗΣ ως μια κίνηση σεβασμού και τιμής προς τα 370 γυναικόπαιδα που έδωσαν την ζωή τους αρνούμενα να παραδωθούν στους Τούρκους. 
Κύριε Δήμαρχε Ρεθύμνου να πάρετε τα ημερολόγια σας αυτά που μετά από την σφοδρή, χυδαία και απρόκλητη επίθεση στο πρόσωπο μου, αποδεικνύεται ότι σκόπιμα και ύπουλα οργανώσατε και κατευθύνατε και να τα πάτε εδώ στον τάφο των 370 των ιερών λειψάνων των γυναικόπαιδων του χωριού του Δήμου σας. 
Να τους πείτε ότι έπεσαν αδίκως κι είμαι ανιστόρητη γιατί υπό τον οθωμανικό ζυγό η ζωή των υποδουλωμένων Ελλήνων ήταν ειδυλλιακή σαν αυτή που απεικονίζεται στα ημερολόγια της ντροπής. 
Εμπρός λοιπόν πηγαίνετε να τους το πείτε
», αναφέρει στην τελευταία της ανάρτηση.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr