ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Κύριε Σταμάτη, έχετε μήνυμα…

Δημοσίευση 25 Ιανουαρίου 2019, 14:00 / Ανανεώθηκε 25 Ιανουαρίου 2019, 14:00
Κύριε Σταμάτη, έχετε μήνυμα…
Facebook Twitter Whatsapp

Με αφορμή την επιμονή του να ζητάει παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το ζήτημα των Σκοπίων.

Αξιότιμε κύριε Σταμάτη,

Ζητάτε επιμόνως, μέρες τώρα, να πάρει θέση ο πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας για το ζήτημα των Σκοπίων.

Κύριε Βουλευτά ή δεν γνωρίζετε το Σύνταγμα-πράγμα το οποίο θεωρώ απίθανο- ή κάνετε το κορόιδο! Ο κ. Παυλόπουλος έχει δημοσίως διατυπώσει τις απόψεις του. Σας παραθέτω πρόσφατες δηλώσεις του όπου διεμήνυσε ξεκάθαρα προς την ηγεσία της ΠΓΔΜ ότι ναι μεν η ελληνική πλευρά επιθυμεί την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ ωστόσο «δεν πρόκειται κατ' ουδένα τρόπο να δεχθούμε αυθαίρετες -και πολύ περισσότερο αλυτρωτικές- ερμηνείες της Συνθήκης των Πρεσπών, από την πλευρά της ΠΓΔΜ» (Σας παραπέμπουμε σε σχετικό άρθρο του newpost.gr)

Με βάση το Σύνταγμα, όμως, δεν έχει απολύτως καμία αρμοδιότητα να παρέμβει στο έργο της Βουλής. Τα έχουμε ξαναπεί αυτά και μάλιστα σε συνέντευξη την οποία μου παραχωρήσατε.

Είναι συγκεκριμένο το πολίτευμα. Κυρίαρχο όργανο είναι η Βουλή, αυτή αποφασίζει και ο πρόεδρος υπογράφει ότι έχει αποφασίσει το Κοινοβούλιο. Εάν φυσικά κάποιος νόμος δεν φέρει τουλάχιστον 151 ψήφους τότε θα μπορούσατε να ισχυριστείτε ότι έχει χρέος να το αναπέμψει στο κοινοβούλιο για να ξαναψηφιστεί.

Η δε άλλη εκδοχή την οποία ορισμένοι διατυπώνουν-δεν γνωρίζω εάν είστε και σεις θιασώτης της- για παραίτηση του προέδρου ώστε να μην ψηφιστεί η συμφωνία μάλλον στερείται σοβαρότητος. Γιατί σε μια τέτοια περίπτωση τον κ. Παυλόπουλο θα τον αναπληρώσει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Η Βουλή θα συνεχίσει κανονικά τις εργασίες της μέχρι να εκλεγεί ο νέος πρόεδρος. Φαντάζομαι ότι καταλαβαίνετε ότι μια τέτοια εξέλιξη μέχρι να ολοκληρωθεί θα χρειαστούν μερικές εβδομάδες και η συμφωνία θα έχει ψηφιστεί.

Σας θυμίζω το παράδειγμα με τον συχωρεμένο Αλευρά ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μετά την παραίτηση του αειμνήστου Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Αν όμως έχετε προσωπικό ζήτημα με τον κ. Παυλόπουλο, εάν πολιτικά δεν τον συμπαθείτε ή ακόμα εάν επειδή ήταν συνεργάτης του κ. Καραμανλή και σας προκαλεί στεναχώρια, τότε μόνο μπορώ να καταλάβω γιατί επαναλαμβάνεστε για ένα θέμα που καμία ουσία δεν έχει. Και σε τελευταία ανάλυση εσείς δεν τον ψηφίσατε για πρόεδρο;

Με εκτίμηση

Τ. Δ. Χ

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr