ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η συγκινητική ανάρτηση του Νίκου Βούτση για τον μικρό Αϊλάν

Δημοσίευση 20 Μαρτίου 2019, 12:00 / Ανανεώθηκε 26 Μαρτίου 2019, 16:25
Η συγκινητική ανάρτηση του Νίκου Βούτση για τον μικρό Αϊλάν
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Με αφορμή τις ρατσιστικές επιθέσεις κατά προσφυγόπουλων σε Κόνιτσα και Βίλια, ο πρόεδρος της Βουλής μοιράστηκε ένα αυτονόητο συμπέρασμα.

Από τη μία η τραγική εικόνα του μικρού Αϊλάν από τη Συρία, που είχε ξεψυχήσει το 2015 στην αγωνιώδη προσπάθεια της οικογένειας να ξεφύγει από τις βόμβες της εμπόλεμης Συρίας, συγκινώντας την παγκόσμια κοινή γνώμη. Από την άλλη οι ρατσιστικές επιθέσεις των τελευταίων ημερών σε Βίλια και Κόνιτσα, με θύματα και ανήλικα παιδιά. Τον συσχετισμό μεταξύ των δύο εντελώς αντίθετων εικόνων και την καταδίκη για τα ρατσιστικά φαινόμενα, ανέδειξε με ανάρτηση του στο facebook, o Νίκος Βούτσης. 

Ο πρόεδρος της Βουλής μοιράστηκε ένα κείμενο που γράφει: «Αν είχε ζήσει, τώρα θα πήγαινε σχολείο. Στη Σάμο ας πούμε. Και δεν θα τον άφηναν. Μπορεί και να 'παιζε στην αυλή. Στην Κόνιτσα ας πούμε. Και να τον κυνηγούσαν με τα ρόπαλα. Μπορεί και να κοιμόταν με τη μαμά του στο ξενοδοχείο. Στα Βίλια ας πούμε. Και να ξυπνούσε κλαίγοντας, από τις πέτρες και τα ουρλιαχτά.
Νεκρά, μουσκεμένα, παγωμένα, συγκινούσαν τους πάντες. Τωρα ούτε κι αυτό. Γιατί ακόμα πνίγονται, αλλά περνάνε στις "υπόλοιπες" ειδήσεις. Ζωντανά δεν τα θέλουνε ούτε ζωγραφιστά. Τα ταλαιπωρημένα παιδάκια με τα μεγάλα μάτια.
Δεν ανήκω στην ίδια πατρίδα μ' αυτούς...»