ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η «φίρμα» που δεν αναγνώριζε τον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά κατεβαίνει στις εκλογές

Δημοσίευση 24 Απριλίου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 3 Μαΐου 2019, 17:29
Η «φίρμα» που δεν αναγνώριζε τον Ανδρέα Παπανδρέου, αλλά κατεβαίνει στις εκλογές
Facebook Twitter Whatsapp

«Είμαστε χρόνια φίλοι με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Όπου πάω στη Θεσσαλονίκη, τον συναντώ και βλέποντας την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό του, πρόσεξα ότι έχει μια… μαγεία όλο αυτό. Άρχισε να μου αρέσει»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κατεβαίνει στις εκλογές και αν μη τι άλλο είναι ειλικρινής: «Δεν έχω ιδέα από πολιτική και αθλητικά». Και επειδή είναι λίγο αργά για να μάθει ποδόσφαιρο, αποφάσισε να παίξει… μπάλα στο γήπεδο της πολιτικής. Ο λόγος για τη «φίρμα» του πενταγράμμου, Γιάννη Φλωρινιώτη, ο οποίος έδωσε ρεσιτάλ στους «Αταίριαστους» στον ΣΚΑΪ.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης διεκδικεί τη δημαρχία της Θεσσαλονίκης με τη «Δύναμη Πολιτών» στις προσεχείς εκλογές και ένας από τους «εκλεκτούς» του συνδυασμού είναι και ο… cult Γιάννης Φλωρινιώτης.

Γιατί αποφάσισε να ασχοληθεί με την πολιτική; Η απάντηση ξεφεύγει από τον ξύλινο πολιτικό λόγο και περνά στη σφαίρα της... μαγείας: «Είμαστε χρόνια φίλοι με τον Παναγιώτη Ψωμιάδη. Όπου πάω στη Θεσσαλονίκη, τον συναντώ και βλέποντας την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό του, πρόσεξα ότι έχει μια… μαγεία όλο αυτό. Άρχισε να μου αρέσει. Ηταν διαφορετική μαγεία από αυτή που έχει το τραγούδι». 

Ερωτηθείς τι θέλει να προσφέρει στη Θεσσαλονίκη, φάνηκε πως αυτό είναι κάτι που μάλλον δεν έχει σκεφτεί ακόμη, μόλις έναν μήνα πριν στηθούν οι κάλπες: «Η Θεσσαλονίκη είναι η πιο όμορφη πόλη του κόσμου. Δεν ξέρω τι της λείπει, θα δω…».

Αναφέρθηκε σε ένα παλαιότερο περιστατικό, όταν ο ίδιος δεν… αναγνώρισε τον Ανδρέα Παπανδρέου. Το παραδέχτηκε, άλλωστε: «Δεν έχω ιδέα από πολιτική και αθλητικά».

Ως ψηφοφόρος, ανήκει σε αυτούς που αποφασίζουν τελευταία στιγμή, με κριτήρια τύπου «αν μου είναι συμπαθής» κ.λπ., όπως είπε ο ίδιος. Μια φορά, μάλιστα, όπως αποκάλυψε, τον πλησίασε μία κυρία και του είπε: «Είμαι από τον τόπο σας, τη Φλώρινα και είμαι υποψήφια» και της απάντησε: «Α, πατριώτισσα είσαι; Εντάξει!». Και την ψήφισε… «Δεν την ρώτησα καν με ποιο κόμμα κατέβαινε».

Μάλλον θα έψαξε το όνομά της σε όλα τα ψηφοδέλτια, ποιος ξέρει… 

Ι.Ρ.