ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Και συγγραφέας ο Θοδωρής Ζαγοράκης -Έγραψε παιδικό βιβλίο

Δημοσίευση 6 Μαΐου 2019, 16:00 / Ανανεώθηκε 6 Μαΐου 2019, 16:30
Και συγγραφέας ο Θοδωρής Ζαγοράκης -Έγραψε παιδικό βιβλίο
Facebook Twitter Whatsapp

Πρόκειται για μια ιστορία, με βάση αυτοβιογραφική, που αναφέρεται στην πορεία ενός αγοριού από τις αλάνες του χωριού του μέχρι τα μεγάλα γήπεδα της Eυρώπης.

Το πρώτο βιβλίο για τα παιδιά από τον Θοδωρή Ζαγοράκη, ευρωβουλευτή της ΝΔ (που είναι εκ νέου υποψήφιος στις ευρωεκλογές του Μαΐου) με τίτλο «Παίξε μπάλα!» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διάπλους.

Πρόκειται για μια ιστορία με βάση αυτοβιογραφική που αναφέρεται στην πορεία ενός αγοριού από τις αλάνες του χωριού του μέχρι τα μεγάλα γήπεδα της Eυρώπης. Ένα παραμύθι που εστιάζει στην αξία της επίμονης, σκληρής προσπάθειας, των υψηλών στόχων που μόνο μέσα από την ομαδικότητα μπορούν να πραγματοποιηθούν. Η εικονογράφηση έγινε από τον Γιώργο Σγουρό, ενώ επιμελήθηκε η συγγραφέας Γεωργία Λάττα.

Σύμφωνα με την επιθυμία του συγγραφέα, τα χρήµατα των πνευματικών του δικαιωμάτων από τις πωλήσεις της πρώτης έκδοσης του βιβλίου θα διατεθούν για τους σκοπούς της «Κιβωτού του Κόσµου», ενώ από τις ανατυπώσεις θα ενισχυθούν άλλες οργανώσεις και ιδρύµατα που βοηθούν τα παιδιά.

Η πρώτη παρουσίαση θα γίνει στο πλαίσιο της 16ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου στην εγκαταστάσεις της HELEXPO Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 12 Μαΐου 2019, ώρα 18:00 στην αίθουσα 2 της Παιδικής Γωνιάς, περίπτερο 13. Θα προλογίσει η Βούλα Πατουλίδου – η οποία σχολιάζει στο οπισθόφυλλο του βιβλίου.