ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Οι «64 του Μητσοτάκη», η πρόοδος και το μήνυμα Τσακαλώτου για την Αριστερά

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 15 Μαΐου 2019, 14:00 / Ανανεώθηκε 15 Μαΐου 2019, 15:51
Οι «64 του Μητσοτάκη», η πρόοδος και το μήνυμα Τσακαλώτου για την Αριστερά
Facebook Twitter Whatsapp

«O ΣΥΡΙΖΑ παρά τις συμμαχίες του θα κατέβει ως Αριστερά στις εκλογές και ως Αριστερά θα κερδίσει».

Μια κουβέντα παραπάνω για την ιδεολογική μάχη ενόψει των ευρωεκλογών για την έννοια της προόδου και της συντήρησης είχε να πει στη Βουλή, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο υπουργός των Οικονομικών στην τοποθέτησή του σχολίασε το κείμενο των «64 του Μητσοτάκη», όπως το χαρακτήρισε για να φτάσει να στείλει μήνυμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τις συμμαχίες του θα κατέβει ως Αριστερά στις εκλογές και ως Αριστερά θα κερδίσει.

«Δεν πιστεύω στην πρόοδο έξω από την Ιστορία και τη κοινωνία, τις αξίες και τις συγκρούσεις. Δεν το πιστεύω γιατί έχει και πισωγυρίσματα η ιστορία. Ποτέ η πρόοδος δεν έγινε αυτόματα», είπε αρχικά και πρόσθεσε: « δεν μπορούμε να κάτσουμε ποτέ οι αριστεροί περιμένοντας ότι η πρόοδος κάποια στιγμή θα έρθει από την εξέλιξη των παραγωγικών δυνάμεων. Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε συμμαχίες με ανθρώπους με ιδεολογικές διαφορές. Γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοιχτεί στην προοδευτική συμμαχία, με ανθρώπους που δεν ανέχονται να μιλά η κεντροαριστερά για στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Σαν αριστερά θα κατεβούμε σε αυτές τις εκλογές και σαν αριστερά θα κερδίσουμε».