ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τσαβούσογλου: «Με τον Μητσοτάκη παίζαμε μαζί ποδόσφαιρο»

Δημοσίευση 10 Ιουλίου 2019, 18:00 / Ανανεώθηκε 10 Ιουλίου 2019, 18:40
Τσαβούσογλου: «Με τον Μητσοτάκη παίζαμε μαζί ποδόσφαιρο»
Facebook Twitter Whatsapp

Για τον νέο Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια, είπε ότι είναι καλός του φίλος

Συνάντηση με τον Τούρκο Υπουργό Αμυνας, Χολούσι Ακάρ, και τον αρχηγό της ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, είχε σήμερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ, σχετικά με τις ενέργειες της Αγκυρας στην Ανατολική Μεσόγειο και την στάση της ΕΕ απέναντι στην Τουρκία.

Σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από τη συνάντηση – εκτός των άλλων – ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε και στην προσωπική του γνωριμία με τον νέο Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι «τον γνωρίζουμε πολύ καλά και προσωπικά από τότε που ήταν ακόμη βουλευτής. Παίζαμε και ποδόσφαιρο μαζί. Και πιστεύουμε ότι θα υπάρχουν πολύ καλές σχέσεις με την Ελλάδα. Και ο πρόεδρός μας ήταν ο πρώτος ηγέτης που τον συνεχάρη μετά τις εκλογές. Πιστεύουμε ότι θα κάνει καλές δουλειές για την Ελλάδα». 

Για τον νέο Έλληνα ΥΠΕΞ, Νίκο Δένδια, είπε ότι είναι καλός του φίλος από το Συμβούλιο της Ευρώπης. «Θέλουμε αντί να αυξηθεί η ένταση στο Αιγαίο, να βρούμε λύσεις, συνομιλώντας ειλικρινά. Ελπίζω η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να είναι αφορμή να συνεχίσουμε τις σχέσεις μας με πιο εποικοδομητικό τρόπο», ανέφερε.