ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στον ΣΥΡΙΖΑ πήγαν για μαλλί και βγήκαν… κουρεμένοι

Δημοσίευση 31 Αυγούστου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 31 Αυγούστου 2019, 11:01
Στον ΣΥΡΙΖΑ πήγαν για μαλλί και βγήκαν… κουρεμένοι
Facebook Twitter Whatsapp

Το αυτογκόλ του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε την ευκαιρία στο Μαξίμου να εκμεταλλευτεί και να αντεπιτεθεί

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ακόμα ένα αυτογκόλ του ΣΥΡΙΖΑ που δείχνει να μην έχει βρει το βηματισμό του στην αντιπολίτευση, αυτή τη φορά σχετικά με την τροπολογία για τον διοικητή της ΕΥΠ.

Πραγματικά η κυβέρνηση για πρώτη φορά στριμώχτηκε καθώς βρέθηκε σε θέση απολογούμενου. Η ιστορία έχει ως εξής. Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με τους τίτλους σπουδών του νέου διοικητή της ΕΥΠ, η κυβέρνηση αναγκάστηκε και κατάθεσε τροπολογία που επανακαθορίζει τα προσόντα που πρέπει να διαθέτει κάποιος προκειμένου να ηγηθεί της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών της χώρας, προκαλώντας την έντονη αντίδραση σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Στην ολομέλεια το κυβερνητικό στρατόπεδο βρέθηκε απέναντι στα πυρά στης αντιπολίτευσης προσπαθώντας να δικαιολογήσει τη στάση της. Και τότε ήρθε η κίνηση από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία που πέταξε σωσίβιο στην κυβέρνηση. Μάλιστα υπήρξε στους διαδρόμους της βουλής πληροφορία περί παρέμβασης ακόμα και του Αλέξη Τσίπρα.

Όταν μετρήθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ άρχισαν να δαγκώνονται, καθώς οι περισσότεροι βουλευτές είχαν ξεμείνει στις παραλίες ή δεν είχαν ενημερωθεί για τη σημασία που έδινε το κόμμα του στην εν λόγω τροπολογία.

Οι εντυπώσεις χάθηκαν όταν συνειδητοποίησαν και καταγράφηκε στη ψηφοφορία ότι οι 25 από τους 86 βουλευτές του απουσίαζαν από την διαδικασία.

Όταν κατάλαβαν το λάθος τους ζήτησαν η ονομαστική ψηφοφορία να γίνει το Σάββατο ή την Δευτέρα κάτι που δεν θα μπορούσε να συμβεί καθώς όπως είπε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, το νομοσχέδιο ήταν κατεπείγον και δεν μπορούσε να αναβληθεί η ψήφισή του.

Ο Αλέξης Τσίπρας εκτός από τον μετασχηματισμό του κόμμα του θα πρέπει να ασχοληθεί κατεπειγόντως με τη λειτουργία της κοινοβουλευτικής του ομάδας αλλά και τις επικοινωνίας καθώς ή ακόμα βρίσκονται σε κατάσταση διακοπών ή κάτι άλλο συμβαίνει… 

Το αυτογκόλ του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε την ευκαιρία στο Μαξίμου να εκμεταλλευτεί και να αντεπιτεθεί, «Ο κ. Τσίπρας μάλλον τελεί σε ταραχή αφού το 1/3 των βουλευτών του προτίμησε τις παραλίες από το να βρίσκεται στη Βουλή για να υποστηρίξει την ονομαστική ψηφοφορία που εκείνος ζήτησε. Ο νέος διοικητής της ΕΥΠ στο πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου θα έχει συνάντηση μαζί του, όπως και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Όταν τον συναντήσει από κοντά, ίσως αντιληφθεί ποσό άδικα ήταν αυτά που εκτόξευσε εναντίον του».