ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Βγήκε από τα ρούχα της η Χαρά Καφαντάρη - Η μπηχτή του Χατζηδάκη για τον σύζυγό της

Δημοσίευση 27 Σεπτεμβρίου 2019, 14:00 / Ανανεώθηκε 27 Σεπτεμβρίου 2019, 14:36
Βγήκε από τα ρούχα της η Χαρά Καφαντάρη - Η μπηχτή του Χατζηδάκη για τον σύζυγό της
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Με αφορμή την τοποθέτηση του Στάθη Σταθόπουλου στην προεδρία του Πράσινου Ταμείου.

Εντονη λογομαχία είχαν στη Βουλή Κωστής Χατζηδάκης και Χαρά Καφαντάρη, με αφορμή την τοποθέτηση του Στάθη Σταθόπουλου στην προεδρία του Πράσινου Ταμείου.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος είπε για τον νέο πρόεδρο ότι «είναι επιλογή καθαρά κομματική αφού έχει διατελέσει διευθυντής του γραφείου του κ. Χατζηδάκη και στο παρελθόν ήταν συνεργάτης του κ. Σουφλιά» και «δεν έχει ιδιαίτερη σχέση με τον τομέα του περιβάλλοντος».

«Έχουμε ένα κομματικό βιογραφικό που δεν εξυπηρετεί τον τομέα του περιβάλλοντος. Αποδεικνύεται ότι ισχύει ότι διορίζονται ημέτεροι και ότι το κράτος της Δεξιάς υπάρχει», είπε ο κ. Φάμελλος.

«Δεν είναι μυστικό ότι ο κ. Σταθόπουλος έχει διατελέσει διευθυντής του βουλευτικού μου γραφείου αλλά την ίδια στιγμή, μην ξεχνάτε κι εσείς, ότι ο κ. Καλαματιανός που κάθεται τώρα δίπλα σας, ως βουλευτής, ήταν διοικητής του ΙΚΑ. Ορθώς είναι βουλευτής, αλλά ο άνθρωπος είχε μια κομματική προτίμηση. Θέλω να πω, δεν βρέθηκε από το πουθενά διοικητής του ΙΚΑ. Ο σύζυγος της κ. Καφαντάρη, δεν θέλω να αναμοχλεύσω την υπόθεση, είχε τοποθετηθεί πρόεδρος σε φορέα», σχολίασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκαλώντας την αντίδραση της κ. Καφαντάρη.

«Ο σύζυγός μου δεν τοποθετήθηκε πουθενά, διότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν δημιουργήθηκε. Λοιπόν μην αναπαράγουμε τέτοιες λογικές. Ως υπουργός οφείλατε να γνωρίζετε!», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Σταθόπουλος, που προφανώς εμπιστεύομαι, είναι άνθρωπος σύγχρονος στις απόψεις του και θα δείτε ότι θα αποδειχθεί και αποτελεσματικός. Δεν είναι καθηγητής πανεπιστημίου. Δεν υπάρχει όμως κάποια σφραγίδα στο μέτωπο των καθηγητών πανεπιστημίου ότι είναι πάντοτε αποτελεσματικοί. Υπάρχει σφραγίδα στο μέτωπο ανθρώπων που ήταν σε κομματικές νεολαίες; Που ήταν σε κόμματα ότι είναι ανίκανοι και πρέπει να τους αποφεύγουμε; Δεν είμαι έτοιμος να προσχωρήσω σε τέτοιου είδους δόγματα. Ξέρω ότι και εγώ και η κυβέρνηση θα κριθούμε από το αποτέλεσμα. Είναι άνθρωπος που έχει σχέση με το περιβάλλον, επί τέσσερα χρόνια ήταν στο υπουργείο Περιβάλλοντος, γνωρίζει το θέμα του Πράσινου Ταμείου και θα δείτε ότι στο ΔΣ θα υπάρξουν επιστήμονες εξειδικευμένοι που θα τον πλαισιώσουν», είπε ο Κωστής Χατζηδάκης.