ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η διακοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ, η θέση της Τουρκίας και το καρφί Λοβέρδου σε Στόλτενμπεργκ

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 15 Οκτωβρίου 2019, 15:00 / Ανανεώθηκε 15 Οκτωβρίου 2019, 16:13
Η διακοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ, η θέση της Τουρκίας και το καρφί Λοβέρδου σε Στόλτενμπεργκ
Facebook Twitter Whatsapp

Ικανοποίηση για τη στάση της διεθνούς κοινότητας 

Με μεγάλη ικανοποίηση αναφορικά με τον τρόπο με τον οποίο η διεθνής κοινότητα αντιμετωπίζει την τουρκική εισβολή στη Βόρεια Συρία, παρακολούθησε  της εργασίες της Διακοινοβουλευτικής συνέλευσης των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, η ελληνική αντιπροσωπεία.

  Όπως είπε από το βήμα της Βουλής, ο Ανδ. Λοβέρδος του ΚΙΝΑΛ στη 12ετή εμπειρία του σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν είχε συναντήσει ποτέ τέτοια αποδοκιμασία κατά της Τουρκίας. «Ήταν κάτι πρωτοφανές να βλέπεις τη συνέλευση να συνταράσσεται από τα χειροκροτήματα όταν εκθέταμε τις αντιρρήσεις μας για την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: « Το πρωτοφανές είναι ότι παρενέβησαν και χώρες όπως η Ολλανδία, το Βέλγιο, ακόμα και το Ηνωμένο Βασίλειο καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά των Τούρκων».

  Ωστόσο, ο κ. Λοβέρδος δεν παρέλειψε να πετάξει το καρφί του και στον επικεφαλής του ΝΑΤΟ κ. Στόλτενμπεργ για τ’ ότι στην τοποθέτησή του δεν πήρε ξεκάθαρη θέση, έσπευσε όμως να σημειώσει με νόημα πως «ήταν λίγος ως πολιτική παρέμβαση σε σχέση με όσα συνέβησαν».