ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Αντίθετος ο Τσακαλώτος για αριστούχους και παρελάσεις: «Είναι ελιτισμός»

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 15 Οκτωβρίου 2019, 18:00 / Ανανεώθηκε 15 Οκτωβρίου 2019, 18:39
Αντίθετος ο Τσακαλώτος για αριστούχους και παρελάσεις: «Είναι ελιτισμός»
Facebook Twitter Whatsapp

Ο πρώην υπουργός των Οικονομικών ήρθε σε αντιπαράθεση και με το ΚΚΕ

Την αντίθεσή του στην τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για την επαναφορά της ρύθμισης που θέλει τον αριστούχο μαθητή να κρατά και τη σημαία στις παρελάσεις των εθνικών επετείων, εξέφρασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος αναρωτήθηκε αν η εν λόγω ρύθμιση είναι προοδευτική και «πάει μπροστά» τη χώρα, σημειώνοντας: «Ποιος έχει 9 μέσο όρο και ποιος 9,5 για να σηκώσει τη σημαία. Είναι μεγάλη η διαφορά μεταξύ της αξιοκρατίας και του καλύτερου. Θέλετε να πείτε ότι αυτοί που κυβερνάνε είναι πιο άξιοι και τους αξίζουν περισσότερες ανέσεις. Αυτός ο ελιτισμός δεν φτιάχνει και για σας κοινωνικές συμμαχίες».

Ακόμα, ο πρώην υπουργός των Οικονομικών ήρθε σε αντιπαράθεση και με το ΚΚΕ λέγοντας πως- όπως και άλλα μαρξιστικά σχήματα- έχει πρόβλημα στην ανάλυσή του με τη διαφθορά καθώς δεν την υπολογίζει για την αναπαραγωγή του κεφαλαίου. Την αιχμή ωστόσο, «έπιασε» ο κ.ε. του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης ο οποίος απάντησε, επιστρέφοντας τις αιχμές, καθώς όπως είπε ο ΣΥΡΙΖΑ 4,5 χρόνια στην εξουσία δεν έκανε κάτι ουσιαστικό για να την αντιμετωπίσει. Σημείωσε δε πως το κόμμα του συμμετέχει σε επιτροπές, κάνει προτάσεις και προσπαθεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα της διαφθοράς αν και επανέλαβε πως το υπάρχων καπιταλιστικό σύστημα είναι από τη φύση του καταπιεστικό.