ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η κριτική του Λαφαζάνη για τους «Ενήλικες στο δωμάτιο»

Δημοσίευση 8 Νοεμβρίου 2019, 20:00 / Ανανεώθηκε 8 Νοεμβρίου 2019, 20:29
Η κριτική του Λαφαζάνη για τους «Ενήλικες στο δωμάτιο»
Facebook Twitter Whatsapp

«Οδυνηρή έκπληξη»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αρνητικά σχολίασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης την ταινία του Κώστα Γαβρά «Ενήλικοι στην Αίθουσα», την οποία χαρακτήρισε ως μία «οδυνηρή έκπληξη» και «αρνητικό σοκ».

«Λυπάμαι ειλικρινά που είμαι υποχρεωμένος να πω ότι το περιεχόμενο της ταινίας έχει ελάχιστη σχέση με την αλήθεια, τις τότε πραγματικές συγκρούσεις, τα αληθινά διλήμματα, τις εναλλακτικές προτάσεις, τις δυνατότητες και τα γεγονότα εκείνης της κρίσιμης περιόδου, ενώ δίνει την εντύπωση ότι το σενάριο της κατασκευάστηκε για να εξωραΐσει πρόσωπα και ανεξάρτητα από προθέσεις, να συγκαλύψει ανεπίτρεπτες καταστάσεις» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός.

«Εχουν κακοποιηθεί και συκοφαντηθεί τόσο πολύ όσοι είχαν προτείνει τότε ένα ρεαλιστικό και τολμηρό εναλλακτικό δρόμο για την χώρα – επίκαιρο όσο ποτέ και σήμερα – ώστε δεν θα ανέμενε κανείς πως και ο Κ. Γαβράς θα μπορούσε να συνδράμει στην αγνόησή αυτού του δρόμου ή και την εύκολη λοιδορία των προτάσεων που τον αντιπροσώπευαν» ανέφερε.

«Το παιχνίδι της Ελλάδας δεν χάθηκε τότε, κ. Γαβρά, στις Βρυξέλλες ούτε στο Βερολίνο. Αυτοί την βρώμικη δουλειά τους έκαναν. Το παιχνίδι, δυστυχώς, εκείνη την κρίσιμη περίοδο “πουλήθηκε” στην Αθήνα από όλους εκείνους που όφειλαν να προασπίσουν την τιμή, την αξιοπρέπεια και το μέλλον της Ελλάδας και του ελληνικού λαού. Η ανάγκη μίας Ελλάδας ανεξάρτητης, πραγματικά δημοκρατικής, κοινωνικά δίκαιης, στο δρόμο της ανασυγκρότησης και της αναγέννησης, χωρίς την αμερικανογερμανοκρατία και τους «υπαλλήλους» της, αποτελεί την μεγάλη σημαία που αργά ή γρήγορα θα σηκώσει ξανά ψηλά  και νικηφόρα ο λαός μας» κατέληξε ο κ. Λαφαζάνης, σε κείμενο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα iskra.gr.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr