ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η μονοδρόμηση της Φραγκοκκλησιάς, φέρνει χάος στους δρόμους του Αμαρουσίου

Δημοσίευση 14 Νοεμβρίου 2019, 19:00 / Ανανεώθηκε 25 Νοεμβρίου 2019, 18:55
Η μονοδρόμηση της Φραγκοκκλησιάς, φέρνει χάος στους δρόμους του Αμαρουσίου
Facebook Twitter Whatsapp

Eκρηκτικό κοκτέιλ που περιλαμβάνει απροσπέλαστους δρόμους, ασφυκτικό μποτιλιάρισμα, άφθονα νεύρα και περίσσια αδιαφορία

 

Είναι ευρέως γνωστό στους κατοίκους του Αμαρουσίου και σε όσους εργάζονται εδώ πως οι δρόμοι της περιοχής δεν είναι και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Εδώ και χρόνια, παρά τα έργα, παρά τις ασφαλτοστρώσεις, λίγα πράγματα άλλαξαν προς το καλύτερο.

Ωστόσο για τον συγκεκριμένο Δήμο –και τη δημοτική αρχή- ισχύει απόλυτα το ρητό: «Κάθε πέρυσι και καλύτερα». Τι εννοούμε με αυτό; Ότι ανερμάτιστες αποφάσεις ως προς τις κατευθύνσεις των δρόμων έχουν δυσκολέψει έτι περαιτέρω την ήδη δύσκολη ζωή των οδηγών που κινούνται στα ευρύτερα όρια του Αμαρουσίου. Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα, είναι η μονοδρόμηση της οδού Φραγκοκκλησιάς, ενός κεντρικού δρόμου του Αμαρουσίου, γύρω από τον οποίο βρίσκονται μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας που έχουν έδρα την εν λόγω περιοχή.

Πολύς κόσμος δεν γνώριζε την αλλαγή με αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες με το παραμικρό να δημιουργείται πρωτοφανές κυκλοφοριακό κομφούζιο με ουρές εκατοντάδων μέτρων. Για να φτάσει κάποιος από τη μέση της Φραγκοκκλησιάς στη λεωφόρο Κηφισίας, απόσταση δηλαδή μερικών εκατοντάδων μέτρων, χρειάζεται ακόμη και… 40 λεπτά!

Η κατάσταση γίνεται ακόμη χειρότερη από το γεγονός ότι οι γύρω δρόμοι και τα στενά, πολλές φορές δεν οδηγούν πουθενά, επιτείνοντας την απόγνωση σε δυσθεώρητο επίπεδο. Το κερασάκι στην τούρτα όμως είναι άλλο: Δεκάδες ασυνείδητοι οδηγοί που παρατούν δεξιά και αριστερά τα αυτοκίνητά τους τόσο στη Φραγκοκκλησιάς, όσο και στους γύρω δρόμους.

Όλα αυτά δημιουργούν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ που περιλαμβάνει απροσπέλαστους δρόμους, ασφυκτικό μποτιλιάρισμα, άφθονα νεύρα και περίσσια αδιαφορία.

Πού είναι ο δήμος; Πού είναι η Τροχαία; Προς το παρόν είναι άφαντοι. Λέμε διαρκώς για επενδύσεις, λέμε διαρκώς για αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και για τη διευκόλυνση των εργαζόμενων. Όλα αυτά όμως, όπως φαίνεται κόλλησαν στην κίνηση, στη οδό Φραγκοκκλησιάς… 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr