ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ου γαρ έρχεται μόνον… Σταμάτη Μαλέλη

Δημοσίευση 9 Δεκεμβρίου 2019, 21:00 / Ανανεώθηκε 10 Δεκεμβρίου 2019, 12:57
Ου γαρ έρχεται μόνον… Σταμάτη Μαλέλη
Facebook Twitter Whatsapp

Έπιασε τον ακτιβισμό του πληκτρολογίου ο δημοσιογράφος

Ο Σταμάτης Μαλέλης – ο δημοσιογράφος που εφάρμοσε στην πράξη το μότο: «Μην αφήνεις την αλήθεια να σου χαλάσει μία ωραία ιστορία»- αποφάσισε να θυμηθεί τα φοιτητικά του χρόνια. Τότε που ως αγωνιστής της Αριστεράς βρισκόταν στις επάλξεις και κατήγγειλε και διαδήλωνε.

Όχι, ο κ. Μαλέλης δεν έφυγε από το Κίνημα Αλλαγής. Ούτε άρχισε να κατεβαίνει στους δρόμους. Απλά αποφάσισε να ασκήσει ακτιβισμό μέσω των social media. Επαναστάτης του πληκτρολογίου ένα πράγμα. Θέλετε και αποδείξεις; Τις τελευταίες ημέρες η κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι πιο… αριστερή και από αυτή που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ένας λόγος που θυμίζει περισσότερο στέλεχος οργάνωσης της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και όχι στέλεχος [μετεξέλιξης] κόμματος που έχει κυβερνήσει για δεκαετίες ολόκληρες τον τόπο. Μάλιστα, καταπιάνεται με όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας, από την αστυνομική καταστολή στα Εξάρχεια, έπειτα από την πορεία στη μνήμη του Αλ. Γρηγορόπουλου, το κοινωνικό μέρισμα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και την ομιλία Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ.

Σταχυολογούμε μερικές αναρτήσεις στο Twitter [κρατήσαμε τη στίξη και την ορθογραφία του κ. Μαλέλη]:

«Βλέποντας τη χθεσινή βίαιη καταστολή της #Αστυνομίας ,που μας ντροπιάζει όλους ,για ένα μόνο είμαι σιγουρος . Πρέπει να υπάρξει άμεση αντίδραση όλων των πολιτών που πρώτα απ όλα σέβονται τους εαυτούς τους! #Εξάρχεια».

«Όχι λοιπόν το άγριο ξύλο και η καταστολή δεν είναι κανονικότητα . Είναι ανεξέλεγκτη βία #εξαρχεια».

«Μπορεί κάποιος φίλος νεοδημοκράτης να με πληροφορήσει πόσο μέρισμα θα πάρουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι των 300, 400, ευρώ ? #κοινωνικο_μερισμα»

«Όσοι προοδευτικοί πολίτες άκουσαν τον Σαμάρα στο συνέδριο της ΝΔ ελπίζουν να κατάλαβαν το ιστορικό λάθος της συνεργασίας. Το χειρότερο είναι η υπεράσπιση της περιόδου 12-14.#ακροδεξια»

Καλές οι ασκήσεις επαναστατικής γυμναστικής, καλός ο ακτιβισμός μέσω του πληκτρολογίου, αλλά ο κ. Μαλέλης νομίζει πως απευθύνεται σε λωτοφάγους, ή χαχόλους. Ποιος μπορεί να ξεχάσει ότι ως διευθυντής ειδήσεων στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, έβαζε την ατζέντα με την οποία κατάφερε να εκλεγεί η Νέα Δημοκρατία; Τότε που τα επεισόδια στα Εξάρχεια ήταν «ανομία», τότε που εν χορώ οι δημοσιογράφοι ζητούσαν δυναμικότερη παρέμβαση της αστυνομίας, τότε που ο σταθμός διαρκώς αναρωτιόταν: «Πού είναι η ΕΛ.ΑΣ.;». Ποιος έθετε τα ερωτήματα; Ποιος έδινε τη γραμμή; Επί Μαλέλη, ο ΣΚΑΪ δεν χαρακτήριζε το κοινωνικό μέρισμα του ΣΥΡΙΖΑ «ψίχουλα»;

Λυπηθείτε μας κύριε Μαλέλη που αποφασίσατε να γίνεται και πάλι Αριστερός! Πέρασαν πολύ λίγοι μήνες από την παρουσία σας στον ΣΚΑΪ ,για να τα ξεχάσουμε!

Η. Ρώδης

 

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr