ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Η απάντηση Κεραμέως στον «αφορισμό» από τον Αμβρόσιο: «Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη»

Δημοσίευση 18 Μαΐου 2020, 21:00 / Ανανεώθηκε 18 Μαΐου 2020, 21:30
Η απάντηση Κεραμέως στον «αφορισμό» από τον Αμβρόσιο: «Έχω τη συνείδησή μου ήσυχη»
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Δείτε πως απάντησε η υπουργός Παιδείας στον «αφορισμό» -ο οποίος είναι κενό γράμμα καθώς δεν έχει εγκριθεί από την Ιερά Σύνοδο, και φυσικά δεν θα εγκριθεί.

Ο πρώην Μητροπολίτης Αμβρόσιος, την Κυριακή έκανε την απειλή του πράξη: «Αφόρισε» εκτός από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως όπως είχε απειλήσει, τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Ένας αφορισμός, κενό γράμμα φυσικά, καθώς η Ιερά Σύνοδος «άδειασε» με μεγαλοπρεπή τρόπο τον ζωηρό ιεράρχη δηλώνοντας πως μόνο η Ιεραρχία είναι αρμόδια να λάβει αποφάσεις για αφορισμό εναντίον μέλους της Εκκλησίας.

Πέραν του ουσιαστικού της υπόθεσης, είναι και ο συμβολισμός, ο οποίος έπεσε στο κενό. Και αυτό γιατί μετά την «πληρωμένη» απάντηση του Ν. Χαραδλιά στον Αμβρόσιο και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως απάντησε στον ιεράρχη, μιλώντας στον ΑΝΤ1. «Θα μπορούσα να απαντήσω με πολλούς τρόπους στο συγκεκριμένο θέμα. Ο καθένας μπορεί να λέει και να πράττει όπως κρίνει. Εγώ θεωρώ ότι κινηθήκαμε υπεύθυνα με γνώμονα πάντα την προστασία της δημόσιας υγείας και το δημόσιο συμφέρον προκειμένου να προστατεύσουμε τους πιστούς κάθε δόγματος. Κι αυτό παρά την εξαιρετική δυσκολία του εγχειρήματος και το πολύ δυσάρεστο του όλου εγχειρήματος. Έχω ήσυχη τη συνείδησή μου. Τα υπόλοιπα δεν με αφορούν. Ας μην αφήσουμε, όμως, κάποιες ακραίες θέσεις και πράξεις να αμαυρώσουν το κλίμα και όλα αυτά τα σημαντικά που κερδίσαμε όλοι μαζί ενωμένοι», επεσήμανε η υπουργός.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις