ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Νέα εγκώμια Ξανθού για Τσιόδρα: Άφησε «αποτύπωμα» αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας

Δημοσίευση 28 Μαΐου 2020, 08:00 / Ανανεώθηκε 28 Μαΐου 2020, 09:33
Νέα εγκώμια Ξανθού για Τσιόδρα: Άφησε «αποτύπωμα» αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Νέα επαινετικά σχόλια του πρώην υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού για τον Λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα. 

Επανήλθε με νέα εγκωμιαστικά σχόλια προς το πρόσωπο του Λοιμωξιολόγου και εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό Σωτήρη Τσιόδρα ο Ανδρέας Ξανθός.

Με τη χώρα να έχει περάσει επιτυχώς το πρώτο στάδιο της πανδημίας και λίγα 24ωρα αφού ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε πως σταματά τις τηλεοπτικές ενημερώσεις για τον κορωνοϊό, ο πρώην υπουργός Υγείας και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιο του στην εφημερίδα «Τα Νέα» αναφέρθηκε για μια ακόμα φορά με πολύ θετικά σχόλια.

«Ο Σωτήρης Τσιόδρας, ένας λοιμωξιολόγος υψηλού επιστημονικού κύρους, ανέλαβε αυτή την περίοδο της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης να εκπροσωπήσει την πολιτεία και όχι την κυβέρνηση, στον άχαρο και επισφαλή ρόλο της καθημερινής και έγκυρης ενημέρωσης της κοινής γνώμης. Και ανταποκρίθηκε απόλυτα σ’ αυτό το καθήκον, με σοβαρότητα, επάρκεια, κοινωνική ευαισθησία, ενσυναίσθηση για τις επιστημονικές αβεβαιότητες και τις αγωνίες των απλών ανθρώπων και, τελικά, με αδιαμφισβήτητη αποτελεσματικότητα από τη σκοπιά της Δημόσιας Υγείας» γράφει ο κ. Ξανθός και προσθέτει:

«Κάποιοι επέλεξαν, εκ του ασφαλούς θα έλεγα, δηλαδή αφού είχε κριθεί η μάχη και ήταν βέβαιο ότι αποφύγαμε την υγειονομική τραγωδία, να αμφισβητήσουν τον Σωτήρη Τσιόδρα. Να τον εγκαλέσουν για ασυνέπεια, αμφισημία, επιστημονική μονομέρεια, ακόμα και για ιδιοτέλεια. Τον δικαιώνει όχι μόνο η επιδημιολογική εικόνα και η πορεία της πανδημίας στη χώρα, αλλά και το «αποτύπωμα» αξιοπιστίας και αξιοπρέπειας που άφησε στη συλλογική μας συνείδηση. Οσοι συνεργαστήκαμε μαζί του στο παρελθόν ξέραμε. Ελπίζω τώρα, έστω και καθυστερημένα, ακόμα και οι πιο δύσπιστοι να κατάλαβαν…».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις