ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Α. Συρίγος «σφάζει με το γάντι» τον Χ. Θεοχάρη για την γκάφα με Ιταλία

Δημοσίευση 3 Ιουνίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 3 Ιουνίου 2020, 13:01
Ο Α. Συρίγος «σφάζει με το γάντι» τον Χ. Θεοχάρη για την γκάφα με Ιταλία
Facebook Twitter Whatsapp

Όλοι θεωρούμε ότι η Ιταλία είναι μια χώρα επικίνδυνη λόγω της μεγάλης εξάρθρωσης της νόσου, αλλά αυτό δεν επιτρέπεται να το πεις δημοσίως, είπε με νόημα ο βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με το γάντι… σφάζει τον Χάρη Θεοχάρη ο βουλευτής της ΝΔ Άγγελος Συρίγος, με αφορμή την επίσημη λίστα του υπουργείου Τουρισμού με τις 29 χώρες από τις οποίες θα δεχόμαστε επισήμως αεροπορικές πτήσεις από τον Ιούλιο, που προκάλεσε την οργή μεταξύ άλλων και της Ιταλίας, την οποία στιγμάτιζε ως «επικίνδυνη» λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται ότι η διπλωματική αυτή γκάφα προκάλεσε την αντίδραση του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών, Λουίτζι ντι Μάιο, θέτοντας σε κίνδυνο τη συμφωνία Αθήνας – Ρώμης για την οριοθέτηση της ΑΟΖ.

Σχολιάζοντας τις κινήσεις της Ελλάδας για την ανακήρυξη ΑΟΖ με Ιταλία και Αίγυπτο, ο κ. Συρίγος, μιλώντας στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή και τη Λίδα Μπόλα, υπογράμμισε: «Με την Ιταλία είμαστε πολύ πιο κοντά, διότι υπάρχει ήδη συμφωνία από το 1977 για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας μας και το μόνο που απαιτείται είναι να επεκταθεί αυτή η οριοθέτηση και στην ΑΟΖ. Οι Ιταλοί προβάλλουν κάποια αλιευτικά δικαιώματα που ζητούν για την περιοχή, δεν είμαστε μακριά. Είμαστε κοντά».

Εκτίμησε, μάλιστα, ότι αν δεν είχε προκύψει η κρίση με τον κορωνοϊό, «θα είχε κλείσει το θέμα».

Ωστόσο, την υγειονομική κρίση διαδέχτηκε η… διπλωματική, με την γκάφα Θεοχάρη. «Ο διπλωμάτης πολλές φορές πρέπει να τρέχει να μαζεύει πράγματα που δεν μπορείς να προβλέψεις. Όλοι θεωρούμε ότι η Ιταλία είναι μια χώρα επικίνδυνη λόγω της μεγάλης εξάρθρωσης της νόσου, αλλά αυτό δεν επιτρέπεται να το πεις δημοσίως», είπε με νόημα ο κ. Συρίγος.

«Είναι κάτι φυσιολογικό. Το είπαμε αλλά μέτρησε άσχημα. Χρειάζεται προσοχή σε αυτά. Γι’ αυτό υπάρχει και η διπλωματία, για να λύνει τέτοια θέματα», υπογράμμισε.