ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Δεν ήταν εμπνευστής του τηλεοπτικού σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ ο Σκουρλέτης

του Νίκου Παναγιωτόπουλου - Δημοσίευση 22 Ιουνίου 2020, 20:00 / Ανανεώθηκε 22 Ιουνίου 2020, 20:43
Δεν ήταν εμπνευστής του τηλεοπτικού σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ ο Σκουρλέτης
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κ. Σκουρλέτης δεν ήταν ούτε ο εμπνευστής του βίντεο, ούτε γνώριζε για την ύπαρξή του πριν αυτό δημοσιοποιηθεί. Με δική του πρωτοβουλία η απαντητική επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΣΗΕΑ.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούσε ευρέως η υπόθεση πως ο εμπνευστής του σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τα χρήματα που έλαβαν τα ΜΜΕ από την κυβέρνηση και που προκάλεσε αντιδράσεις, ήταν ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Η εντύπωση αυτή δημιουργήθηκε από τη ζέση και τη θέρμη με την οποία υπερασπίστηκε στα τηλεοπτικά πάνελ ο κ. Σκουρλέτης το επίμαχο βίντεο. Και δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά λόγω και της θέσης που κατέχει. Μια ενδεχόμενη διαφοροποίηση του Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ από την επίσημη γραμμή του κόμματος για το σποτ, θα δημιουργούσε ακόμη μεγαλύτερο πολιτικό ζήτημα στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η αλήθεια είναι όμως πως ο κ. Σκουρλέτης, ούτε είναι ο ιθύνων νους του επίμαχου βίντεο, ούτε όμως ότι γνώριζε την ύπαρξή του πριν αυτό δημοσιοποιηθεί. Τουναντίον, σύμφωνα με πληροφορίες, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ είδε το σποτ σχεδόν όταν αυτό βγήκε στον αέρα. Επίσης κατά τις ίδιες πηγές, δεν ερωτήθηκε καν για τη δημιουργία του οπτικοακουστικού υλικού.

Μάλιστα, με δικιά του πρωτοβουλία εστάλη και η απαντητική επιστολή στην ΕΣΗΕΑ, όπου επί της ουσίας καταγραφόταν και ενστάσεις για τη διατύπωση του βίντεο, αλλά και διευκρινίσεις: «Σε καμία περίπτωση δεν είχαμε την πρόθεση να προσβάλλουμε το δημοσιογραφικό κόσμο με το συγκεκριμένο video. Αντιθέτως, θεωρούμε ότι η πλειοψηφία των δημοσιογράφων είναι αδύνατο να ταυτιστεί με ό,τι αντιπροσωπεύει η μορφή που πρωταγωνιστεί σε αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ένα σημείο της επιστολής προς την ΕΣΗΕΑ ο κ. Σκουρλέτης. 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr