ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Το «άνοιγμα» Μητσοτάκη στη Γεννηματά και το «καρφί» στον ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση 3 Ιουλίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 3 Ιουλίου 2020, 12:45
Το «άνοιγμα» Μητσοτάκη στη Γεννηματά και το «καρφί» στον ΣΥΡΙΖΑ
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

«Αυτό το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί» είπε ο πρωθυπουργός, καλώντας την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ να βρουν «πεδίο συνεννόησης».

Να βρουν πεδίο συνεννόησης κάλεσε ο πρωθυπουργός τη Φώφη Γεννηματά όσον αφορά στο νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις, κάνοντας «άνοιγμα» στο ΚΙΝΑΛ, σε ένα ζήτημα που έχει ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του νομοσχεδίου, κατά τη διάρκεια της «Ώρας του πρωθυπουργού», ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε, απευθυνόμενος στην επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ: «Θέλουμε να ακούσουμε τις προτάσεις σας. Ο κ. Καμίνης αναγνώρισε ότι κανένα δικαίωμα δεν είναι δικαίωμα όταν δεν είναι οριοθετημένο μέσα σε ένα πλαίσιο. Θα θέλαμε να βρούμε πεδίο συνεννόησης».

«Προϋποθέτει ματιά στα πράγματα που δεν θα στηρίζεται στη στείρα αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση και δεν θα προσπαθεί να ξανακάνει αντιπολίτευση πάνω σε μαγκάλια και συσσίτια», πρόσθεσε, αφήνοντας στη συνέχεια αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «με εσάς τουλάχιστον είμαι σίγουρος ότι θα μπορούμε να κάνουμε ουσιαστική, ποιοτική αντιπαράθεση».

Η αναφορά στα μαγκάλια και τα συσσίτια προκάλεσε την αντίδραση της Φώφης Γεννηματά, με τον πρωθυπουργό να απαντά: «Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι συνυπήρχαμε ως υπουργοί και ήσαστε υπουργός στην κυβέρνηση του κ. Σαμαρά. Τότε δεν τα λέγατε αυτά. Καλό είναι, όταν κάνουμε άλματα στο παρελθόν να μην παρακάμπτουμε ολόκληρες περιόδους. Η αναφορά μου σε μαγκάλια και συσσίτια δεν ήταν για εσάς. Το ερώτημα είναι να μην γίνετε εσείς σαν τους άλλους. Ευχή και ελπίδα μου είναι να μην επιστρέψουμε σε αυτού του είδους την αντιπολίτευση».

«Το νομοσχέδιο (σ.σ. για τις πορείες) θα ψηφιστεί από αυτή την κυβέρνηση, αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο», κατέληξε ο πρωθυπουργός.