ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Μητσοτάκης απάντησε στον… μηχανικό Τσίπρα για το γκρέμισμα

Δημοσίευση 9 Ιουλίου 2020, 16:00 / Ανανεώθηκε 9 Ιουλίου 2020, 16:44
Ο Μητσοτάκης απάντησε στον… μηχανικό Τσίπρα για το γκρέμισμα
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Την ιδιότητα του μηχανικού επικαλέστηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή με τον πρωθυπουργό να του απαντά με αιχμηρό τρόπο πως γνωρίζει από γκρέμισμα αλλά ως πρώην πρωθυπουργός.

Το νομοσχέδιο για τις πορείες έχει πυροδοτήσει σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με τους πολιτικούς αρχηγούς να μπαίνουν από νωρίς στη «μάχη» εντός του κοινοβουλίου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη διάρκεια της τοποθέτησής του επιτέθηκε στον πρωθυπουργό λέγοντας πως είναι ειδικός στο γκρέμισμα και αυτό το γνωρίζει ως μηχανικός.

«Δεν εξηγήσατε στους πολίτες τι έχει να προσφέρει η σπουδή σας σήμερα να φέρετε νομοσχέδιο που οδηγεί σε απαγόρευση διαδηλώσεων. Τίνος η ζωή βελτιώνεται; Κύριε Μητσοτάκη, έχετε αποφασίσει να ξοδέψετε το χρόνο που σας ως πρωθυπουργός όχι για να χτίσετε αλλά για να γκρεμίσετε. Ξέρετε εγώ ως μηχανικός γνωρίζω ότι το γκρέμισμα είναι εύκολο, η ανοικοδόμηση είναι δύσκολη», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Στη δευτερολογία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε πως ναι μεν ο κ. Τσίπρας γνωρίζει από γκρέμισμα αλλά όχι ως μηχανικός αλλά ως πρώην πρωθυπουργός αφήνοντας υπονοούμενα για την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Είπατε κ. Τσίπρα σε μία αποστροφή αρκετά ειρωνική την οποία κάνατε σχετικά με το ξεκίνημα των έργων στο Ελληνικό ότι στο γκρέμισμα είστε καλός και αυτό το ξέρετε ως μηχανικός. Είστε όντως καλός στο γκρέμισμα κ. Τσίπρα αλλά αυτό το γνωρίζετε ως πρώην πρωθυπουργός, όχι ως μηχανικός. Όταν μετά από πολύ μεγάλη καθυστέρηση πολλών ετών ένα έργο επιτέλους ξεκινάει και ξεκινάει πραγματικά με τις κατεδαφίσεις που είναι απαραίτητο να γίνουν τουλάχιστον οφείλετε να αναγνωρίζετε αυτή την πραγματικότητα και να μην επαναφέρετε στη μνήμη μας τις περιπτώσεις αντίστοιχων δικών σας εγκαινίων όπου εγκαινιάζατε έργα με μουσαμάδες και ζωγραφισμένα εκδοτήρια», σημείωσε.