ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Καρανίκας ειρωνεύεται την Αρβελέρ για την Αγιά Σοφιά: «Με τις εξυπνάδες της συγκινεί τους εθνικιστές ανιστόρητους της ΝΔ»

Δημοσίευση 12 Ιουλίου 2020, 21:00 / Ανανεώθηκε 12 Ιουλίου 2020, 23:59
Ο Καρανίκας ειρωνεύεται την Αρβελέρ για την Αγιά Σοφιά: «Με τις εξυπνάδες της συγκινεί τους εθνικιστές ανιστόρητους της ΝΔ»
Photo: Intime
Facebook Twitter Whatsapp

Ο πρώην σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Αλέξη Τσίπρα, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ειρωνικά τις δηλώσεις της διακεκριμένης ιστορικού.

Με ειρωνικό τρόπο επέλεξε να σχολιάσει ο Νίκος Καρανίκας τις δηλώσεις της Ελένης ΓλύκατζηΑρβελέρ για τη μετατροπή της Αγιά Σοφιάς σε τζαμί.

«Δάκρυσα με την Αρβελερ που δάκρυσε με την δεύτερη άλωση της Αγίας Σοφίας», έγραψε, μεταξύ άλλων, στο Twitter  ο πρώην σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του πρωθυπουργού επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ.

«Ευτυχώς που είναι πολυσπούδαστη και λέει καμιά εξυπνάδα για να συγκινήσει τους Δεξιούς εθνικιστές ανιστόρητους της ΝΔ #δεν_παει_αλλο», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Η κ. Αρβελέρ, με δηλώσεις της στην ΕΡΤ, εμφανίστηκε συγκλονισμένη από την απόφαση του Ερντογάν και τόνισε ότι : «Αν ακούσω ότι τα ψηφιδωτά έχουν δακρύσει δεν θα εκπλαγώ, ούτε θα ρωτήσω για ποιο λόγο χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες» είπε για να προσθέσει: «χτυπούν για την χριστιανοσύνη».

«Σήμερα έγινε η πραγματική άλωση της Πόλης» ανέφερε σε άλλο σημείο και επικαλέστηκε μαρτυρία Τούρκου δημοσιογράφου ο οποίος υπογράμμισε ότι οι επέτειοι μνήμης για την άλωση της Πόλης καταδεικνύουν ότι όλα αυτά δεν ανήκουν στο τουρκικό λαό και πρέπει κάποια στιγμή να επιστραφούν.

«Όταν ένας λαός έχει ανάγκη από τέτοιους συμβολισμούς για να διατηρήσει τη συνοχή του και την ένωσή του, απέχει πολύ από τα ευρωπαϊκά δεδομένα» κατέληξε η ιστορικός, σχετικά με τις αντιδράσεις Τούρκων πολιτών.