ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πώς γνώρισε ο Κυρανάκης τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Δημοσίευση 3 Σεπτεμβρίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 3 Σεπτεμβρίου 2020, 12:21
Πώς γνώρισε ο Κυρανάκης τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Facebook Twitter Whatsapp

Ο βουλευτής της ΝΔ γνωρίστηκε με τον πρωθυπουργό πριν ασχοληθεί με την πολιτική και πάρει έδρα στη Βουλή με το κόμμα της δεξιάς, όπως αποκάλυψε στον Alpha 98,9.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Από… μικρός στα βάσανα φαίνεται ότι ήταν ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος όπως δήλωσε στον Alpha 98,9 μέχρι τα 30 του είχε καταφέρει να μαζέψει ένσημα 10 ετών δουλεύοντας ως σχεδιαστής ιστοσελίδων.

Μάλιστα, κάπως έτσι γνωρίστηκε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στη συνέχεια μπήκε στην πολιτική σκηνή της χώρας και της Νέας Δημοκρατίας.

«Εγώ δουλεύω από τα 19 μου, η πρώτη μου δουλειά ήταν στον ιδιωτικό τομέα. Πριν  κλείσω τα 30 μου είχα ήδη 10 χρόνια ένσημα. Δούλευα ως ελεύθερος επαγγελματίας, έφτιαχνα ιστοσελίδες. Τελείωσα νομική αλλά η δουλειά μου ήταν αυτή και έτσι γνωρίστηκα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη», αποκάλυψε ο κ. Κυρανάκης, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στη δήλωση για τους ανέργους, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις.

«Εκείνη την ώρα μιλάγαμε για ένα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Είπα ότι πολλοί δεν ψάχνουν σωστά και πολλοί δεν φτιάχνουν σωστά βιογραφικά, όχι ότι φταίνε οι άνεργοι που είναι άνεργοι. Όποιος θέλει να με βρίσκει είναι δικαίωμά του, αλλά να το κάνει με βάσει αυτά που είπα», ξεκαθάρισε σχετικά με τη δήλωσή του για τους ανέργους, στο «Ραντάρ» με τους Τάκη Χατζή και Δήμο Βερύκιο και συνέχισε:

«Λίγους μήνες πριν βγάλαμε κοινωφελείς θεσεις εργασίας μέσω του ΟΑΕΔ και το 83% των ανέργων δεν έκαναν αίτηση. Τον άνεργο πρέπει να τον αντιμετωπίζουμε σαν υπεύθυνο πολίτη. Σύμφωνα με έρευνα που έδειξε και ο Alpha, η Ελλάδα έχει ρεκόρ 11ετιας στο ότι οι εργοδότες δεν βρίσκουν τους κατάλληλους υποψήφιους».

«Χρειάζεται θάρρος για έναν πολιτικό να πεις στους ψηφοφόρους και τους δικούς του ότι δεν θέλει να ανήκει στο σύνολο των πολιτικών που ανταλλάσσει την ψήφο με ένα ρουσφέτι για βόλεμα σε δουλειά. Κι εμένα με πήραν ψηφοφόροι μου, εγώ δεν θέλω να λειτουργού έτσι. Ο βασικός τρόπος για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας είναι μέσα από την ανάπτυξη και γι αυτό το ερχόμενο Σάββατο θα ακούσετε για μειώσεις φόρων», δήλωσε μεταξύ άλλων ο βουλευτής και αναφέρθηκε στους ανθρώπους που επέλεγαν να φύγουν στο εξωτερικό για ένα καλύτερο μέλλον:

«Οι περισσότεροι που έφυγαν από τους νέους μορφωμένους ανθρώπους, δεν έφυγαν γιατί δεν είχαν δουλειά εδώ, αλλά επειδή τα χρήματα δεν ανταποκρίνονταν στην αξία του. Έφτιαξαν το σωστό βιογραφικό, το έστειλαν και τους προσέλαβαν. Αυτοί οι άνθρωποι δεν χρειάζονται το κράτος για να ζήσουν, έχουν διαπρέψει στο εξωτερικό και μακάρι με την ανάπτυξη να επιστρέψουν γιατί θα είναι μια ανάσα οξυγόνου και την οικονομία μας και στη νοοτροπία μας».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις