ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πού... χάθηκε η μεζούρα στις xLarge μάσκες που δόθηκαν στα σχολεία - Ποιος ανέλαβε την ευθύνη

Δημοσίευση 14 Σεπτεμβρίου 2020, 20:00 / Ανανεώθηκε 14 Σεπτεμβρίου 2020, 22:41
Πού... χάθηκε η μεζούρα στις xLarge μάσκες που δόθηκαν στα σχολεία - Ποιος ανέλαβε την ευθύνη
Facebook Twitter Whatsapp

Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την ευθύνη για το μεγέθος των μασκών που διανεμήθηκαν σήμερα στις σχολικές μονάδες ανέλαβε η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας, μετά τον σάλο που προκλήθηκε στα social media.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «στο πλαίσιο της διαδικασίας επανέναρξης της σχολικής χρονιάς και της ασφαλούς ένταξης των μαθητών στη σχολική κοινότητα, οι αρμόδιες Επιτροπές που δίνουν καθημερινά την επιστημονική στήριξη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού συνέστησαν τις διαστάσεις για τις μάσκες των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών. Η διατύπωση της συγκεκριμένης διάκρισης μεταξύ αρχικής και τελικής διάστασης δεν ήταν σαφής, με αποτέλεσμα αριθμός από τις μάσκες που διανεμήθηκαν να έχει μέγεθος μεγαλύτερο του ενδεδειγμένου». 

Και καταλήγει σημειώνοντας ότι επαναδιατύπωσε ευκρινώς τις σωστές προδιαγραφές και θα τις αποστείλει εκ νέου στην ΚΕΔΕ, που είναι αρμόδια για το διαγωνισμό της προμήθειάς τους, ώστε οι μάσκες που θα διανεμηθούν στη συνέχεια να έχουν το σωστό μέγεθος.

Από νωρίς σήμερα το πρωί, στο Twitter έχει στηθεί γλέντι, καθώς φωτογραφίες extra small προσώπων που κρύφτηκαν πίσω από τις extra large μάσκες προκάλεσαν άφθονο γέλιο.

Τι λέει η ΚΕΔΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΚΕΔΕ για το ζήτημα των μασκών που διανέμονται στα σχολεία:

«Μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας, ότι κρίνεται αναγκαία η επαναδιατύπωση των αρχικών προδιαγραφών των μασκών, τις οποίες η ίδια συνέταξε και στις οποίες οφείλεται το θέμα που προέκυψε με το μέγεθος συγκεκριμένου αριθμού μασκών για συγκεκριμένες ηλικίες παιδιών, ζητήσαμε από τους αναδόχους του διαγωνισμού να σταματήσουν την παραγωγή τους, επανεκκινώντας τη με βάση τις νέες προδιαγραφές που θα μας αποσταλούν από το Υπουργείο Υγείας. Με συνέπεια και υπευθυνότητα θα ολοκληρώσουμε μια προσπάθεια που στόχο έχει την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας από την εξάπλωση του COVID-19».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr