ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Άγρια κόντρα Σκυλακάκη - Τσακαλώτου: «Τα εσωκομματικά αλλάζουν την αγωγή» - «Αλλού τις εξυπνάδες»

Δημοσίευση 24 Σεπτεμβρίου 2020, 20:00 / Ανανεώθηκε 28 Σεπτεμβρίου 2020, 14:53
Άγρια κόντρα Σκυλακάκη - Τσακαλώτου: «Τα εσωκομματικά αλλάζουν την αγωγή» - «Αλλού τις εξυπνάδες»
Facebook Twitter Whatsapp

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή με αφορμή την κατάσταση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Σφοδρή αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Θόδωρου Σκυλακάκη και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδη Τσακαλώτου στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τα μέτρα ανακούφισης των πληγέντων από την κακοκαιρία «Ιανός».

«Η προηγούμενη κυβέρνηση παρέδωσε μισές ΜΕΘ από τον ευρωπαϊκό Μ.Ο και μια ανοχύρωτη υγεία» ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης σχετικά με την κατάσταση που παρέλαβε η Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην αναφορά αυτή αντέδρασε έντονα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που φώναξε από το έδρανό του: «Πόσες ήταν μέχρι το 2015; Πόσο αυξήσαμε το ποσοστό για την υγεία; Δεν ντρέπεσαι λιγάκι να τα λες αυτά;!».

Ο κ. Σκυλακάκης απάντησε λέγοντας πως «τα εσωκομματικά αλλάζουν την αγωγή του ανθρώπου...». Τότε ο κ. Τσακαλώτος ανταπάντησε: «Μην λες εξυπνάδες. Εξυπνάδες αλλού!».

Κατά τα άλλα, στην τοποθέτησή του, ο κ. Σκυλακάκης, υποστήριξε πως «σε αυτή τη δύσκολη εποχή αισθανόμαστε όλοι, κυρίως οι πιο ευάλωτοι, την υγειονομική απειλή. Ένα σημαντικό τμήμα της κοινωνίας μας πιέζεται οικονομικά, χιλιάδες είδαν τις περιουσίες τους να χάνονται και είχαμε και απώλεια ανθρώπινων ζωών. Χρειαζόμαστε μια κυβέρνηση και μια κρατική μηχανή να λειτουργεί με ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Θέλουμε μια αντιπολίτευση που να κάνει κριτική και να την κάνει υπεύθυνα και θέλουμε οι πολίτες να προσέχουν κατά το δυνατό στην καθημερινή συμπεριφορά τους. Ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Οι κρίσεις είτε διαλύουν τις κοινωνίες είτε τις κάνουν πιο δυνατές, και η ελληνική κοινωνία θα βγει πιο δυνατή από αυτή την κρίση».